SEMA SİLKİN ÜN CHP'DEN İSTİFA ETTİ

​​​​​​​Denizli’de 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Milletvekili seçimlerine CHP kontenjanından 3. Sıra adayı olarak giren ve milletvekili olarak meclisin yolunu tutan Gelecek Partili Sema Silkin Ün, henüz yemin bile etmeden CHP’den istifa etti.

  • 01 Haziran 2023 - 19:26
  • Son Güncelleme : 01 Haziran 2023 - 19:29

CHP listelerinden seçilen Denizli Milletvekili Sema Silin Ün'ün istifası, Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ'ın TBMM'deki kayıt işlemi sırasında yaptığı açıklama ile ortaya çıktı. Özdağ, "Bugün Gelecek Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne istifa dilekçelerimizi verdik, toplamda 10 milletvekili arkadaşımızla birlikte. Aynı zamanda TBMM'ye de ilettik. Yemin töreninde kendi partimizle birlikte yemin edeceğiz. Burada, Millet İttifakı olarak birlikte yürümeye, milletin iradesini ve sorunlarını meclise ve kamuoyuna yansıtmaya devam edeceğiz" dedi.

14 Mayıs'ta yapılan TBMM seçimleri sonucunda CHP, 169 milletvekilliği kazandı. CHP'nin ittifak ortakları olan Deva Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, İYİ Parti ve Türkiye Değişim Partisi ise sırasıyla 14, 10, 10, 3, 1 ve 1 milletvekilliği elde etti. CHP listesinden bu altı partinin 39 milletvekili Meclis'e girmişti.