ŞELALE KURUDU İŞTE DOĞAYA OLAN İHANETİN GÖRÜNTÜSÜ

Doğaya olan ihanetimiz her geçen gün bizlere daha kötü bir şekilde yansıyor. Bunun en acı tablosu ise Karahayıt'ta gözler önüne serildi.

  • 29 Eylül 2019 - 12:44
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Pamukkale ilçesi, Karahayıt Mahallesi'nde bulunan şelale ve kanyonun hali insanın doğaya yaptığı ihaneti gözler önüne seriyor.

Termal turizm ile Türkiye çapında çok önemli bir yere sahip olan Karahayıt Mahallesi, turistlerin doğa yürüyüşü içinde sıklıkla tercih ettiği yerlerden birisi. Fakat son zamanlarda insan elinin doğaya dokunuşu ve doğayı kirletmemiz sonucu Karahayıt Şelalesi kurudu ve orada bulunan yürüyüş yolları bu ihanetin boyutunun ne derece büyük olduğunu gözler önüne serdi. Etrafa atılan alkol şişeleri, molozlar, çöpler durumun ne kadar vahim olduğunu gösterir cinsten.

Tabipler odasının düzenlediği gezi esnasında çektiği fotoğraflar sosyal medyanında gündemi oldu. Oda ortak bir karar alarak bir sonraki gezide bölgede temizlik yapma kararı aldı. Şelalenin kuruması ve etraftaki çirkin görüntünün turistler tarafından da dikkatlerden kaçmadığı dile getirildi.