ŞEHİT YAKINLARINA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları dört şehit yakınımıza düzenlenen törenle Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından verildi.

  • 07 Mayıs 2019 - 12:39
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Valilik konferans salonunda gerçekleşen törene Vali Hasan Karahan, 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz,Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Erdoğan ile Devlet Övünç Madalyası alacak olan şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve aileleri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen törenle illerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası teslim töreninde konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, Cumhurbaşkanı tevcih ettiği Devlet Övünç Madalyalarını kendilerine iletmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi;" Milletimiz ve Devletimizin şehitlerimizi hiçbir vakit unutmadığını en güzel şekilde hatırlamak ve hatıralarına sahip çıkmak adına 81 milyonun gözü önünde bu tür toplantılar düzenlenmekte.Bugün de 4 şehit yakınımıza Cumhurbaşkanın talimatları ile hazırlanan berat ve madalyalarını teslim edeceğiz. Hepiniz şeref verdiniz. Ramazan ayının ilk gününde böyle hayırlı bir günde birlikte olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Biz millet olarak şehitlerimizin kıymetini bilen,daima dua eden ve şehit ailerine sahip çıkarak hep birlikte yaşayan bir milletiz. Şehitlerimizin ölmediğini ve cennette de birlikte onların şefaatine nail olarak, bizlerin de onların şefaatinden yararlanarak orada onlarla buluşacağımıza inanıyoruz.Vatanımızın bekası, Devletimizin ilelebet payidar olabilmesi ve milli beraberliğimiz için büyük fedakarlıklar yapılıyor. En büyük fedakarlık da elbette candan vazgeçmektir. Allah’ım onları rahmet etsin, onlar da bizlere haklarını helal etsinler, biz de onları mahcup etmeyecek, geride kalanları ile birlikte onların kanlarını boş yere dökmediklerini aleme ve cihana duyurmak için üzerimize düşen neyse yapacağız. Bu duygularla hepinize geldiğiniz için teşekkür eder, tekrar Şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlarına da sabır diliyorum” dedi.

Denizli Valisi Hasan Karahan’ın konuşmasının ardından, 24.08.2016 yılında Diyarbakır Lice üs bölgesinde görevli olduğu sırada bölücü terör örgütünün roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırısı sonucu şehit olan J. Uzm. Çvş. Özkan Bilgiç’in babası Necip Bilgiç’e, 09.10.2016 yılında Hakkari Şemdinli ilçesi Güzelkonak Jandarma Komutanlığı durak yol kontrol arama noktasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olan Uzm. Jan. IV. Kad. Çvş. Mustafa Dobur’un kızı Ceylin Dobur adına şehidin eşi Hasibe Dobur’a, 06.10.2016 tarihinde Van Gürpınar ilçesi Yalınca mahallesi yakınlarında askeri personel tarafından yoldaki menfezlerin kontrolü sırasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzm. Jan. IV. Kad. Çavuş Talha Emre Zileligil’ in kızı Zübeyde Beren Zileligil adına kızının annesi Gamze Kocabaş’ a ve 28.11.2016 tarihinde Tunceli Aliboğazı mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarına karşı icra edilen operasyonda çıkan çatışmada yaralanan ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar’ ın babası Murat Acar’ a Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından verildi.

Denizli Valisi Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri törenin ardından şehit aileleri ve yakınları ile bir süre sohbet etti.