SEÇİMİN EN ÇOK KONUŞULAN İSMİNDEN BİR AÇIKLAMA DAHA GELDİ

CHP Pamukkale eski ilçe başkanı Arda Arpacı sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamayla seçim sürecinde yaşanılan süreci özetledi. Arpacı açıklamasında yaşanılan süreci örgütümüzün vicdanına bırakıyorum dedi.

  • 01 Haziran 2023 - 18:35
  • Son Güncelleme : 01 Haziran 2023 - 18:38

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sandıklarda görev yapacak asil ve yedek üye listesi, seçim kuruluna geç verildiği gerekçesiyle kabul edilmediği iddia edilen CHP'nin Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla süreci özetledi. 

Arpacı'nın sözleri şu şekilde:

"Değerli Yol Arkadaşlarım,

Uzun zaman süren sessizliğimi artık bozma vakti gelmiştir. İstifa etmeme rağmen parti binamıza uğramayan, saha çalışmalarına katılmayan, görev aldığım sürece boyunca bir kere dahi arayıp katkı sunabileceğini belirtmeyen, kendilerine sorumluluk verilmesine rağmen sorumluluğunu yerine getirmeyen, siyaseti sadece sosyal medya ve whastsapp gruplarından ibaret gören, örgütlü çalışma yerine kendisine koltuk kapmak için çalışma yapan kişiler ve buna destek çıkanlar eleştirmenin ötesinde bana karşı LİNÇ KAMPANYASInı hala sürdürmektedir. 

2 sene yöneticilikten sonra 3,5 sene ilçe başkanlığı görevim boyunca ilçe örgütümle beraber hep sahalardaydık. Pandeminin en şiddetli zamanlarında dahi kendimizin ve ailemizin sağlığını tehlikeye atma pahasına yine sahalardaydık. Yaz kış demeden Pamukkalemizin 61 mahallesinin cadde ve sokaklarındaydık. Vatandaşımızın yanındaydık. Sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık, ilgili makamları uyardık, bizzat sahadan açıklamalar yaparak sesi kulağı olmaya çalıştık, dikkatleri bölgeye ve hemşehrilerimize çekmeye çalıştık. İlçemizin ve ilimizin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik iktidarımızda hayata geçireceğimiz üretim ve istihdam odaklı projeler geliştirdik. 

Hiçbir grubun ya da kişilerin adamı olmadan tek başımızaydık. Hiçbir zaman ben ve yöneticilerimiz asla koltuk ve makam sevdalısı olmadık. Bir gün dahi parti içi ve bir sonraki kongreye yönelik çalışmalar yapmadık. Derman belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyan Denizli’nin en büyük ilçe örgütü olarak bütün derman belediyelerimizin yanında yer aldık onların çalışmaları bizim rehberimiz oldu.  Tek amacımız ve hedefimiz; Cumhuriyet Halk Partimizin 350 bin nüfusa sahip Pamukkale’de oyunu artırmak, Pamukkaleli vatandaşlarımıza dokunarak sadece seçim zamanı kapısını çalan değil her zaman yanında olan gönüllere giren bir örgüt olmak ve yerel seçimlerde Pamukkale’yi ve Denizli’yi derman belediyecilikle tanıştırmaktı. 

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Genel Seçimleri sonucu gösterdi ki azimli ve örgütlü mücadelemiz meyvelerini vermiştir. Pamukkale’de 253 bin seçmenin 231 bini sandığa gitti. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 109.376 oy ile Pamukkale’deki geçerli oyların %48,07’sini alarak 1. oldu. Genel Seçimde ise oylarımızı %23 artırarak 59.612’den 73.434’e yükselttik. Her türlü iktidar imkanını sahaya sürmekten çekinmeyen iktidar partisi AKP ile aramızdaki oy farkı 25.595’den 2.600’a kadar indi. 28 Mayıs 2023 günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı 2.Tur seçiminde Cumhurbaşkanı Adayımız Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 220 bin geçerli oyun 118.123'ünü alarak % 53,66 oy oranı ile Pamukkale’de 1.olmuştur. Pamukkale, Denizli’nin en büyük ilçesi olarak Denizlimizin Cumhurbaşkanlığı seçiminde 1.olmasında büyük katkı sağlamıştır. Tüm veriler göstermektedir ki; Pamukkale örgütü bu seçimden başarı ile çıkmıştır. En baştan beri hedefimiz olan Pamukkale ve Denizli’de 2024 yerel Seçimlerinde yerelde kazanacağımız zafere çok az bir adım kalmıştır. 

İstifama sebep olan sandık görevlileri listesine gelirsek herşey tek cümleye sığdırılacak kadar basit değildi. Sandık görevli listesi hazırlanması konusunda çok iddialı konuşabilirim ki; Pamukkale ilçe örgütü kadar kimse bu kadar titiz davranmamıştır. Sandık görevli listesi oluşturulurken kendilerine sorumluluk verilen mahalle temsilcilerimizden isimler talep edilmiştir. Daha önceden görev alan kişiler, temsilcilerin verdiği isimler, örgütümüzün bizzat aradığı kişiler ve defalarca atılan SMS’ler ve gruplarda yazılan duyurular neticesinde sandık görevli listesi oluşturulmaya çalışılmıştır. Fakat sandık görevlisi olmak için örgütümüz çok istekli olmamıştır. Listeye yazılan kişiler ilçe örgütümüz ve parti okulumuz tarafından en az 4 defa aranmıştır. Fakat bu aramalarda görevi baştan kabul edip sonra vazgeçen üyelerimiz ve görevlilerimiz olmuştur. Millet İttifakının diğer bileşenlerinin (Seçime kendi logoları ile katılmayan ve ya partili olarak ön planda olmak istemeyenler) seçim güvenliğinde aktif rol alabilmesi için kurulan Türkiye Gönüllüleri platformu Denizli İl Koordinatörlüğü, ilk oluşumundan itibaren ne yazık ki Denizli’de amacına yönelik çalışma yapmamıştır. Koordinasyon, ekibini ve gönüllülerini özellikle CHP üyelerinden oluşturmaya çalışmıştır. Yıllardır seçimlerde CHP adına aktif görev almış ve yine aktif görev almasını beklediğimiz partililerimizden bazıları partimiz için sorumluluk almamıştır. Ayrıca göreve yazılan sandık görevlilerimiz Türkiye Gönüllüleri Koordinatörlüğü tarafından Türkiye Gönüllüleri çatısı altında müşahit olmaları için aranmıştır. Örgütümüzün moral ve motivasyonunu bozan bu durum hakkında İl Başkanına, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekiline, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’e de bilgi verilmiştir. Bu konuda Sayın Adıgüzel bu platformun örgüt dışında bir çalışma olduğunu, kesinlikle örgütün çalışmasını engellememesini gerektiğini ve gerekli uyarıların yapılacağını iletmiştir. Bu konu hakkında Türkiye Gönüllüleri Ege Temsilcisi ile de bir görüşme yapılsa da bir ilerleme kaydedilmemiş, Denizli ve Pamukkale Koordinatörü ne bir gün İlçe örgütümüzü ziyaret etmiş, ne de çalışmalar hakkında bilgi vermiştir.  

Milletvekilliği aday sıralamaları kesinleştikten sonra Denizli 2.sıra Milletvekili Şeref Arpacı üzerinden şahsıma akrabalık bağımız (kuzen torunu) nedeniyle yoğun bir saldırı düzenlenmiştir. Milletvekilimiz Şeref Arpacı’nın 2.sıraya yerleştirilmesi sebebiyle partililerimizden çalışmalara katılmayacağını iletenler ve sandıkta görev almaktan vazgeçen üyelerimiz ve gönüllülerimiz olmuştur.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen son ana kadar sandık listeleri tamamlanmaya çalışılmış son gün listeler hazır edilerek sistemden çıktı alınıp düzenleme yapılması esnasında partimizin sistemindeki aksaklık nedeniyle çıktı almak vakit almıştır.  Bu durum Genel merkezimizin bilişim bölümüyle de paylaşılmış karşılıklı sorun giderilmeye çalışılmıştır. Sonuç olarak 23 Nisan resmi tatil günü sandık kurulu listemiz zamanında, memur görevi başındayken teslim edilerek sisteme işlenmiştir. 

Teslimden 2 gün sonra yapılan itirazlar sonucu Pamukkale 1 ve 2.İlçe Seçim Bölgesindeki hakimlerin de bizim lehimize görüş bildirmesine rağmen 1.ilçede bizim lehimize, 2.ilçede aleyhimize sonuçlanmıştır. Bu durum İlçe Seçim Kurulu üyemiz Av. Ozan Orpak tarafından İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Denizli milletvekilimize acil olarak iletilmiştir. Akabinde İl Başkanımızın bilgisi olmuştur. Ne yazık ki üzüldüğümüz ve kahrolduğumuz durumlardan biri, henüz ilçe seçim kurulunda itirazları yapıp gerekli itiraz yazılarını hazırlama aşamasındayken durum sosyal medya hesaplarında ve özellikle partililerimizin olduğu gruplarda linç boyutunda yoğun yazışmalar yapıldığı görülmüştür.   

Birkaç saat içinde haber sitelerinde sandık görevli listelerini unuttuğum yönünde çok sayıda bilgi paylaşımı ve haber dolaştığı görülmüştür. Bu haberleri özellikle sözde yol arkadaşlarımızın paylaşması bizi çok fazla üzmüştür. Biz henüz açıklama yapmadan ve açıklamaya fırsat verilmeden kamuoyu yoğun şekilde galeyana gelmiştir. İlçe seçim kurulu kararı sonrası İl Seçim Kurulu’na yapılan itirazlar değerlendirme aşamasında AKP her zaman yaptığı gibi seçim kurulunu etkisi altına alma ve algı yaratma adına İlçe Seçim Kurulu önünde basın açıklaması yapmış ve sonuçta bizim aleyhimize karar çıkmasında etkili olmuştur.

Tüm bu süreçte tüm sorumluluğu alarak istifa mektubumu öncesinde hazırlamış olmama rağmen; İlçe Başkanının ve örgütünün yanında olup durumu toparlama imkanı varken bizi görevden alıp yerimize yeni yönetim oluşturmaya çalışanları örgütümüzün vicdanına havale ediyorum.   

Tüm olumsuzluklara rağmen istifam sonrası da her türlü baskıya aldırış etmeden ilçe başkanımız, yönetimimiz ve ilçe örgütümüzle beraber saha çalışmalarında yer alırken sandık kurullarının oluşturulması aşamasında da desteğimi sürdürdüm. Sandıklarımızda görev alan sandık kurulu üyelerimiz ve müşahitlerimizle sandık güvenliğimiz sağlandı. Pamukkale’de seçimler hiçbir sorun yaşanmadan tamamlandı.

Hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmayıp her zaman PARTİM PARTİM PARTİM için çalıştım. Hayatımın hiçbir dönemimde sahip olduğum makamı rant sağlamak için kullanmadım. Başkanlık makamına kimsenin lütfu ile değil demokratik bir seçimle geldim. Mevki makam için kimsenin adamı olmadım, olmayacağım! Her zaman Hak, Hukuk, Adalet için mücadele verenlerin yanında yer aldım, yer almaya devam edeceğim! Haksızlıklara karşı susmadım, susmayacağım! Aydınlık yarınlara kavuşmak için mücadele vermeye devam edeceğim"