SAVUNMA SUSTURULAMAZ AVUKATLAR BÖLÜNEMEZ

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce "İktidarın dayatması ile gündeme gelen çoklu baro sistemine karşı, adaletin, savunmanın, avukatların yanındayız" dedi.

  • 30 Haziran 2020 - 11:45
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türkiye'nin gündemine oturan ve baro başkanları ile avukatların tamamına yakınının karşı çıktığı çoklu baro sistemine karşı Denizli'de de yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesi Baro Başkanı Müjdat İlhan ve avukatları ziyaret eden İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, hukukçulara "yanınızdayız" mesajı verdi.

Gökce "AKP iktidarının böl, parçala, yönet anlayışı ile ülkemizin pek çok kurumunun içini boşalttığına 18 yıldır hepimiz tanık olduk. Maalesef bu kez sıra barolara geldi. Hukukun üstünlüğünü tartışmaya açan; Ergenekon, Balyoz gibi davalar ve gazetecilerin cezaevlerine gönderilmesi gibi siyasi kararlarla adalete olan güveni zedeleyen AKP iktidarı şimdi de avukatları bölmek istemektedir. Hukuka aykırı bu talep, cesur, kendini satmayan, adaleti mülkün temeli olarak gören avukatlarımız arasına nifak sokacak bir taleptir. Bu talebe karşı ayağa kalkan ve sesini yükselten avukatların yanındayız" dedi.

Türk Halkının adalete güvenin kalmadığını söyleyen Gökce, "AKP genel başkanı kendisine muhalif olan, yanlışına ortak olmayan herkesi sindirmek istiyor. Bunun son göstergesi de kurulmak istenen çoklu baro sistemi. Mezhepsel ayrılıklara, siyasal ayrışmalara neden olacak bu düşünce, sadece baroları ve avukatları değil adalete ihtiyaç duyan herkesi olumsuz etkileyecektir. Bir an önce bu ilkel düşünceden vazgeçilerek, hukukun üstünlüğünü sağlayacak aklıselim adımlar atılmalıdır. Haklı mücadelelerinde onurlu hukukçuların yanında yer alarak mücadelelerine destek olacağız" diyerek avukatlara destek olacaklarını belirtti.