SARAYKÖY’ÜN EFELERİ VE YARENLERİ DENİZLİ’YE ÖDÜL GETİRDİ

Bayburt'ta düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 3’üncüsü olan Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, Denizli’ye ödül getirirken Ege Bölgesi’nin de tek kazananı oldu.

  • 17 Kasım 2022 - 14:18
  • Son Güncelleme : 17 Kasım 2022 - 14:21

Katıldıkları yarışmalarda disiplinli çalışmaları ve dikkat çeken koreografileriyle adeta görsel şölen sunan Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, Bayburt Valiliği, Belediye Başkanlığı, Bayburt Üniversitesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası"na katıldı. 

Sarayköy Beledi Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın destek verdiği halk oyunu topluluğu, sergiledikleri oyun ile düzenlemesiz dalda 13 kulüp arasından Türkiye üçüncüsü oldu. Erzurum Sanat Merkezi Spor Kulübü birinci olurken Diyarbakır Bağlar Halk Eğitimi Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü 2’nci, Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu 88,42 puanla 3’üncü sırada yer aldı.   

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, yarışma biter bitmez Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu’nun antrenörü Ömür Günay’ı telefon ile arayarak tebrik etti. 

Sarayköy’ün ismini sporda, sanatta, eğitimde duyurmaya; sporcuları, sanatçıları desteklemeye devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Özbaş, “ Halk Oyunları Topluluğumuz göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Atalarımızdan bize miras kalmış, gelenek ve göreneklerimizin temel taşlarından birisi olan halk oyunlarımızı yaşatmaya devam edeceğiz. Evlatlarımızın büyük bir istek ve şevkle öğrendiği ve yarışmalarda da bu heyecanlarını yansıtarak katılmalarıyla önemli dereceleri, ilçemize ve şehrimize kazandırıyoruz. Sanatsal ve kültürel çalışmalarımız her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Bayburt’ta aldıkları ödül ile bizlere bir kez daha gurur yaşatan kıymetli evlatlarımızı ve Ömür Günay hocamızı tebrik ediyorum” dedi. 

Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Özbaş’a teşekkür eden antrenör Günay, “İlimize ve ilçemize kazandırdığımız başarılara bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Denizli halk oyunları camiasına hayırlı olsun” diye konuştu.