SARAYKÖY’ÜN ÇEVRESİNİ DOĞAL GAZ SARDI

Sarayköy’de 7 yıldır devam eden doğal gaz çalışmalarında ilçe merkezinin büyük bir bölümü doğal gaza kavuştu. Hız kesmeden devam eden çalışmalar kapsamında bir mahalle daha kaliteli ısınmaya kavuşuyor. Başkan Özbaş, doğal gaz ile ilçenin hem konforlu ısınmaya kavuştuğunu hem de hava kirliliğinin ortadan kalkacağına işaret etti.

  • 10 Aralık 2023 - 00:03
  • Son Güncelleme : 10 Aralık 2023 - 00:06

Sarayköy Belediyesi ve Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş işbirliği ile 2017 yılından bu yana ilçede devam eden doğal gaz hattı döşeme çalışmaları kapsamında bugüne kadar 92 km ana hat imalatı ile 7 bin 639 haneye ulaşıldı. 8 bine yakın vatandaş doğal gaz konforu ve ekonomisiyle buluşturuldu. 7 yıl boyunca devam eden çalışmalar ile ilçe merkezinin büyük çoğunluğu temiz ve kaliteli enerjiye kavuştu. 

Hız kesmeden devam eden doğal gaz döşeme çalışmalarına Sakarya Mahallesi de eklendi. Yıldıztepe mevkiinde başlayan çalışmaların ilk gününde Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş,  incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Mahalle sakinleriyle de sohbet eden Belediye Başkanı Özbaş, yapılan yatırımın önemli olduğunu sadece ısınma konforunun değil doğal gaz kullanımı ile hava kirliliğinin de ortadan kalkacağına işaret etti. 

Başkan Özbaş, “Yeni bir mahallemizin de doğal gaza kavuşmasının heyecanını yaşarken vatandaşlarımıza verdiğimiz bir sözümüzü daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her sene hiç ara vermeden aynı hızla Enerya firmamız ile ilçemizde alt yapı çalışmalarına devam ediyoruz. Çok şükür merkezimizin büyük bir çoğunluğunu doğal gaz ile buluşturduk. Doğal gazın sunduğu avantajlardan ve konfordan yararlanmamızın yanında havamızı da kirlilikten kurtarıyoruz. Doğal gaz ağımız genişledikçe hem vatandaşlarımızın yüzü gülüyor hem de havamız oluşan kirlilik azalıyor. Hem bugünümüze hem de geleceğimize yatırım olan doğal gazın ilk ateşini yakarak ilçemize ulaşmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Osman Zolan'a, belediye meclis üyelerimize, Enerya firmamıza ve bizden desteğini hiç esirgemeyen hemşehrilerimize teşekkür ederim” dedi.