SARAYKÖY'DE ROMAN ŞÖLENİ YAŞANACAK

Sarayköy Belediyesi tarafından 8 Nisan Romanlar Günü dolayısıyla düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 14. Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali'nin bir gününü Roman kültürüne özel etkinliklere yer vereceklerini duyurdu.

  • 09 Nisan 2022 - 20:01
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Sarayköy Belediyesi ev sahipliğinde iftar yemeği verildi. Sarayköy Belediyesi Düğün Salonu'nda verilen yemeğe Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Bekir Bakırcı, Sarayköy Belediyesi meclis üyeleri ve yüzlerce roman vatandaşı katıldı.  

Misafirler iftar yemeğinde okunan Kuran-ı Kerim'in ardından dua ederek oruçlarını açtı.

"Binbir renk tek yürek, binbir renk tek millet" diyerek konuşmasına başlayan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, "Pandemi sebebiyle uzun süredir kalabalık etkinliklerimiz de bir araya gelemiyorduk. Bugün sizinle bir arada olmaktan çok mutluyum. Ramazan ayınızı tebrik eder; 8 Nisan Romanlar Gününüzü kutlarım. Çok az ilçeye nasip olan bu güzel birliğimizi ve beraberliğimizi sınırlarımızın ötesine taşıyacağız. 14. Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali'nin bir gününü Roman kültürüne özel etkinliklere yer vereceğiz. Renkli kıyafet ve şarkıların yer alacağı günümüzde tam anlamıyla görsel şölen yaşayacağız. Roman kültürümüzü yaşatmaya, gelecek nesillerimize aktarmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaymakam Cantürk ise, "Sarayköy'ümüzün kültürel zenginliklerinden birisi olan Romanlarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hep beraber birlik olup roman kültürümüzü tanıtmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz 8 Nisan Dünya Romanlar Gününüz kutlu olsun" diye konuştu.

Roman vatandaşlar ise programdan duydukları memnuniyeti şöyle dile getirdi:

Sarayköy’de müzisyenlik yapan 67 yaşındaki Saffet Gergili, “ Her şey çok güzel. Bizleri sayıp, sevip böyle bir program hazırlandığı için teşekkür ederiz. Çok mutlu olduk” dedi. 

 Romanlar Günü’nün hatırlanmasından dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getiren Azmiye Arkan, “

Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a bugünü bize lütfettiği için çok teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızda onu da biliyoruz. Sadece bugüne özel değil her zaman bizim dileklerimizi ve şikayetlerimizi dinleyen bir başkanımız. Kendisine çok teşekkür ediyoruz “ diyerek konuştu. 

İlçede berberlik yapan Ayhan Dilsiz, “8 Nisan’ı Romanlar Günü olarak ilan eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, daha sonra günümüz adına program düzenleyerek bizleri onure eden Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Roman olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.