SARAYKÖY'DE AİLE DRAMI: EŞİNİ DARP EDEN ADAM ÇOCUKLARINI REHİN ALDI
Sarayköy’de aile içi şiddet: Eşini darp eden adam, 3 çocuğunu rehin aldı. Polis müdahalesiyle gözaltına alınan Hüseyin Tüzün, mahkemece tutuklandı.
- 14 Ekim 2024 - 15:56
- Son Güncelleme : 14 Ekim 2024 - 16:12
Denizli'nin Sarayköy ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşanan olay, dehşet dolu anlara sahne oldu. Edinilen bilgilere göre, bir süredir işsiz olan Hüseyin Tüzün, biri engelli 3 çocuğunun annesi Şadiye Tüzün’den para istedi. Eşinden olumsuz yanıt alınca gözü dönen Tüzün, çocuklarının gözü önünde eşini darp edip, dışarı attı.
Ardından 12, 10 ve 6 yaşındaki çocuklarını bir odaya kilitleyerek rehin alan Hüseyin Tüzün, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerini harekete geçirdi. Sağlık ekipleri, dışarı atılan ve darp edilen Şadiye Tüzün'e ilk müdahaleyi yaparken, polis ekipleri evde bulunan Hüseyin Tüzün’ü gözaltına aldı. Odaya kilitlenen çocuklar ise kurtarılarak annelerine teslim edildi.
"Seni ve çocukları satarım" tehdidi
Sarayköy Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Şadiye Tüzün, eşinin sürekli kendisinden para istediğini ve tehditle karşılık verdiğini belirtti. Tüzün ifadesinde, "Eşim bana sık sık ‘Seni satarım, çocuklarını da satarım’ diyordu. Bir süre önce 10 yaşındaki oğlumuzu hiçbir sebep yokken, uyuduğu sırada boğazından sıkarak darp etti. Niye yaptığını sorduğumda ‘Kendimi kaybettim, gözüme yabancı biri gibi göründü’ diye cevap verdi" dedi.
Kadın sığınma evine gitmek istiyor
Olayın olduğu gün de kendisinden para istediğini söyleyen Şadiye Tüzün, faturaların ödenmediğini, engelli kızının bakım parası olduğunu ve bu parayı kızının tedavisi için harcamak zorunda olduğunu belirtti. Bunun üzerine eşinin, "Sen benim karımsın, malımsın, ister satarım ister döverim" diyerek kendisini çocuklarının gözü önünde darp ettiğini, ölümle tehdit ettiğini ifade etti. Şadiye Tüzün ayrıca, engelli kızının bakım parası olan 4 bin lirayı gasp eden eşinden davacı ve şikayetçi olduğunu söyledi.
Mahkemeye sevk edilen Hüseyin Tüzün, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şadiye Tüzün ise kadın sığınma evine gitmek istediğini ve koruma kararı talep ettiğini belirtti.
