SARAYKÖY BELEDİYESİ’NİN GENÇ KURSİYERİ ZEYNEP, HAYALLERİNE KAVUŞTU

Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü'nün yetiştirdiği ilk öğrencilerinden birisi olan Zeynep Nur Tolgay, hedefindeki Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazandı. Tolgay, “Tiyatroda adım adım büyük hedeflere ulaşmamıza imkan veren Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ederim” dedi.

  • 18 Eylül 2021 - 04:07
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş'ın öncülüğünde kurulan eğitmenliğini Hakkı Karaca'nın yaptığı Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü yetiştirdiği kursiyerlerle adından söz ettiriyor. 

2016 yılında kurulan, Umut Veren Tiyatro Grubu ödülünü alan ve ortaya koydukları performanslarla büyük beğeni kazanan Tiyatro Kulübü meyvelerini vermeye başladı.

Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü'nde ilk kez sahnelerle tanışan Zeynep Nur Tolgay, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünü kazandı.

 Tolgay, mutluluğunu paylaşmak ve tiyatroyla tanışmasını sağlayan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş'a teşekkür ziyaretinde bulundu. 

Ziyarette Tolgay’a, Sarayköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Özsoy, Başkan Yardımcısı Mestan Özkan ve Tiyatro Kulübü eğitmeni Hakkı Karaca eşlik etti.

“GURURLUYUZ”

Tolgay’ı gönülden tebrik ettiğini söyleyen Başkan Özbaş, “Zeynep emeklerinin karşılığını almanın, bizler de gençlerimiz için ne kadar doğru işler yaptığımızı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Özbaş, “Sen Sarayköyümüzün gurur duyduğu, övündüğü bir kardeşimizsin. Arzun ve isteğinle Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübümüzün kurulduğu günden bu yana hep bizimleydin. Niyetlerimizin ve hedeflerimizin birleştiği bir yolda bizimde arzu ettiğimiz bir sonuca kavuştun. Kazandığın üniversite ile birlikte burada alaylı olarak sahnelerdeydin şimdi ise mektepli olacaksın. İnşallah seni önümüzdeki yıllarda tiyatrolarda, dizilerde, önemli sanat aktivitelerinde görmek istiyoruz.  Sarayköy’ün Gerali Mahallesi’nden hedefine doğru istekle koştuğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Bu çıktığın yolculuk Sarayköy’ün, Denizli’nin ve Türkiye’nin sanatı için önemli bir yolculuk, başarılar diliyorum.  Projelerimiz senin gibi istekli gençlerimiz sayesinde şekilleniyor. Şehrimize, hemşehrilerimize ‘Daha neler verebiliriz’ diyerek hizmetlerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bizlerde her adımda projelerimizi daha çok geliştirmeyi amaçlıyoruz. Yolları, parkları yaparız ancak en önemli yatırım insana olan yatırımdır; eğitimdir. Sanat, kültür, eğitim, spor odaklı projelerimiz daha da artacak” dedi.

“BÜYÜK ADIMLARLA İLERLEDİK”

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazandığı için çok mutlu olduğunu aktaran Tolgay, tiyatro serüvenini şöyle anlattı: “Sarayköy’de çok önceleri tiyatro yapmak istiyordum ancak imkan yoktu. Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş göreve geldiği dönemde tiyatro kursu açıldı. Hemen kaydımı yaptırdım. Tiyatroya devam ettikçe ben bu işi yapmalıyım dedim. Böyle başladı bu serüven iyi ki de başlamış.  Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü’nde asistanlıktan, yönetmen yardımcılığına kadar bir sürü görevde bulundum. Tiyatroyu alaylı yaptığım dönemde bana çok destek olan sahne deneyimi kazandıran bir kulüp oldu.  Sarayköy’e büyük hocalarımız geldi. Onların oyunlarını oynadık. Bizleri izlediler. Bu sefer seyirci koltuğunda biz değil onlar vardı. Başkanımızın bize sağladığı imkanlar sayesinde sırasıyla hep büyük adımlarla ilerledik. Çok teşekkür ediyorum ona, iyi ki var. Umarım görevi boyunca hep böyle sanatı destekler. Sanatın ve sanatçının yanında durur” 

Tiyatro kulübü eğitmeni Hakkı Karaca ise, “Zeynep, öğrenci değil bir kız kardeş, evlat oldu. Bizim için gurur kaynağı. Yolu açık olsun. Biz buradayız, onu desteklemeye devam edeceğiz. Allah yolunu açık etsin” diye konuştu.