SARAYKÖY BELEDİYESİ, KİTAP OKUMA YARIŞMASINDA 600 KİTAP HEDİYE ETTİ

Sarayköy Belediyesi’nin öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla “Kitap Bilginleri Yarışıyor” sloganıyla düzenlediği yarışmaya veliler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Başvuruların sona ermesiyle birlikte Sarayköy Belediyesi, her öğrenciye 2’şer adet olmak üzere yarışmada okunacak 600 kitabı öğrencilere ücretsiz dağıttı.

  • 11 Ocak 2023 - 15:04
  • Son Güncelleme : 11 Ocak 2023 - 15:07

Sarayköy Belediyesi tarafından ilk ve ortaokul öğrencilerinin sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, okuma alışkanlığı kazandırmak, düşünme kabiliyetlerini geliştirmek, anlama ve algılama düzeylerini yükseltmek, hızlı düşünme ve kendini ifade edebilme yetisini geliştirmesine katkıda bulunmak amacıyla “Kitap Bilginleri Yarışıyor” yarışması düzenlendi. 

Yarışmaya 300 öğrenci başvuruda bulundu. Başvuruların sona ermesiyle birlikte yarışmaya katılan öğrencilerin kitapları Sarayköy Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtıldı. Kültür Merkezi’nde düzenlenen kitap dağıtım törenine katılan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, kitapları ekibiyle birlikte öğrencilere ve velilere takdim etti. 

3. ve 4. sınıf öğrencilerine Alev Saçlı Çocuk, Piri Reis, 5. ve 6. sınıf öğrencilerine Masal Dolu Anadolu, Pertevcan’ın Akıllara Zarar Maceraları, 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine ise Son Kelime, Rüzgârı Dizginleyen Çocuk kitapları hediye edildi. Sarayköy Belediyesi her öğrenciye 2’şer adet olmak üzere 600 kitabı ücretsiz dağıttı.

“Tek amacımız gençlerimize olumlu değişimler katmak”

Yarışmayı heyecanla hazırladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özbaş, “Bugün 600 adet kitabımızı öğrencilerimize hediye ettik. Görüyorum ki biz kadar öğrencilerimiz de çok heyecanlı. Yarışmamızdaki tek amacımız gençlerimizin geleceklerine olumlu değişimler katmak. Eğitim bizim öncelikli hizmetlerimizin arasında yer alıyor. Her zaman olduğu gibi gençlerimizin yanında var olmaya, eğitimine destek vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Kitapları teslim alan öğrenciler ve velileri de yarışmadan duydukları memnuniyeti şöyle dile getirdi:

İlhami Toptaş, “Çocukların okuma alışkanlığı kazanması çok önemli. Maalesef millet olarak okumaya özen gösteren bir millet değiliz. Onun için bu faaliyetler değerli ve ilerisi için umut verici. Bu konuda belediyemize ve Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a duyarlı çalışma için teşekkür ederiz.” 

Gülizar Çomak (9), “ Bu kitaplar sayesinde çocuklar hem daha çok gelişecek, hem daha iyi okuma yapacaklar. Hedefim birinci olmak.” 

Bünyamin Gültekin (12), “Bizim içi çok güzel bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Kitap okumamızın bize sağlayacağı yararla birlikte yarışıyor olmanın deneyimini de kazanmış olacağız.”

Osman Faruk Sevim (12), “Yarışma ile bilgileneceğiz, düşüncelerimiz biraz daha değişecek. Bizim için özel hazırlanan yarışma için teşekkür ederim.”

31 Ocak’ta sınav

31 Ocak’ta Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi öğretmenleri tarafından hazırlanan 50 sorulur sınavda kendi kategorisinde başarılı olan öğrencilere para ödülü verilecek.