SARAYKÖY 10 YIL İÇİNDE YENİDEN DOĞDU

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, belediye başkanlığı görevi süresince, hayata geçirdiği projelerle, vatandaşların gönlünde taht kurdu. 7’den 70’e herkesin gönlüne dokunan Başkan Özbaş, özverili çalışmalarıyla takdir topladı.

  • 05 Mart 2024 - 14:48
  • Son Güncelleme : 05 Mart 2024 - 14:55

Sarayköy’de 2014 ve 2019 yerel seçimleri kazanarak 10 yıldan bu yana Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Necati Özbaş, hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile vatandaşların yüzünü güldürdü. 

Ürettiği projeler ile ön plana çıkan, vatandaşların sorun ve taleplerine kayıtsız kalmadan çözüm üreten Başkan Özbaş ile ilçenin eksiklikleri de önemli ölçüde tarihe karıştı. 


Vatandaşlarla iç içe olan bir anlayışıyla, ilçeye hayal bile edilemeyen projeleri kazandıran Başkan Özbaş, büyük, küçük her kesimin sevgisini kazandı. 

Sarayköy’ün yakın tarihine tanıklık eden vatandaşlar ilçenin 10 yıl öncesinde gelişime kapalı olduğunu, Başkan Özbaş’ın çalışmalarıyla ilçenin çağdaş bir seviyeye ulaştığını söyledi.


“SARAYKÖY’Ü DEĞİŞTİREN, DEĞİŞTİRECEK OLAN BAŞKAN”

Yaşamını Sarayköy ‘de geçiren 34 yaşındaki Gülden Yılmaz gençliğinde yapılabilecek bir şey olmadığını şimdi çocuklarıyla zaman geçirebileceği alanlarının olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek ilçedeki değişimi şöyle anlattı: 

“Bir vatandaş olarak gözlemlediğimde ilçemizdeki 10 yıllık çalışmaları değişmiş, değişen hatta değişmeye devam eden bir Sarayköy olarak yorumlayabilirim. Belediye Başkanımız çocukla çocuk, yaşlı ile yaşlı olabilen, her ortama ayak uydurabilen bir yapıya sahip. Çalışkan ve vizyon sahibi bir insan olması sebebiyle Sarayköy’ü değiştiren, değiştirecek olan Başkan diye düşünüyorum. 

10 yıl önce Sarayköy, Ahmet Başkan’ın yönetiminde olmadığı zamanlar sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde hakikaten çok eksiğimiz vardı. Bir ilçeden ziyade köy durumundaydık. Şu an her yıl değişen bir Sarayköy var. Ancak geçmiş zamana baktığımızda 5 yıl sonrada gelseniz gelişime kapalı olduğu için aynı Sarayköy’ü bulabilirdiniz. Şuan ciddi anlamda farklılıklar var. Sarayköy’ün bu 10 yıllık gelişimi ile ciddi anlamda ihtiyaçlarımızın tamamlanması, birçok eksikliğimizin karşılanmış olması bizim için velinimet. Mutluyuz, eminim daha iyi yerlere geleceğiz.


Bir toplumun gelişmiş olmasının en büyük göstergelerinden birisi kültür, sanata verdiği değer. Sarayköy bu anlamda çok iyi yere geldi. Geçmiş dönemde tiyatronun ne olduğunu unutmuştuk. Çocukluğumu hatırlıyorum. Belediye düğün salonuna eski düzenle, parayla öğretmenlerin tiyatroya götürdüğü bir süreçteydik. Şu an büyük, küçük hepimiz sanata yakışan bir mekânda tiyatro ve sinemayla buluşuyoruz. 

Yüzme kursu, sinema, tiyatro, etüt gibi eğitim, kültür, sportif çalışmaların ilçemizde olması maddi anlamda bizi rahatlatırken evimizden uzak olmaması hem çocuklarımız hem de bizim için zaman kazanımı sağlıyor. 

“HEM İLÇENİN HEM DE BİZİM TEMEL İHTİYAÇLARIMIZ YOKTU”

Yapılan çalışmalarla ilçenin değer kazandığını belirten Hüseyin Soyalp, “10 yıllık hizmet serüveninde Başkanımız Ahmet Bey değil. Aslında Sarayköy kazandı, biz kazandık” dedi. 

10 yılda büyük değişimlerin olduğunu belirten Soyalp şöyle dedi: 


“10 yıl önceki Sarayköy’e baktığımızda hem bizim hem de ilçemizin temel ihtiyacı diyebileceğimiz hizmetlere ulaşmamız çok zordu. Evlerimizin üst katlarına su gelmiyordu. Su kesintisi çok fazla oluyordu. Kanalizasyon kokusundan durmak imkânsızdı. Alt yapının tamamen değişmesiyle bir düzen geldi. Artık çeşmelerimizden suyumuz eksik olmuyor. Kanalizasyon kokusundan da kurtulduk. Allah razı olsun. İlçemizde adam akıllı bir otogar, bir pazar yeri bile yoktu. Şimdi otogar, pazar yerimiz oldu. Dahası Sarayköy yüzde 100 değil, yüzde 300 değişti. Kültür sanat, spor ve eğitim için farklı tesisler inşa edildi. 


“İNSANLIĞI PAHA BİÇİLEMEZ”

Eskiden de bu hizmetler yapılabilirdi. Hiç kimse yapmadı. Hizmetler bir yana Ahmet Başkanın insanlığını da paha biçilemez. Çocuğum oldu, hastalandım her anımda Ahmet Başkan yanımdaydı. Kimin düğünü oluyorsa Ahmet Necati Özbaş orda. Bir yerde halay çekiyor, bir yerde zeybek, bir yerde roman havası oynuyor. Hayran kalıyorum. Doğru kişiliği, efendiliği, çocukla çocuk, yaşlıyla yaşlı herkesle içli dışlı. Çok güveniyorum kendisine. Anlat anlat bitiremem öyle bir insan.

“SARAYKÖY’ÜN VİZYONU ÇOK YUKARIYA ÇIKTI”

10 yıl önce çocukluğunun geçtiği Sarayköy’ü kendi gözünde anlatan 24 yaşındaki Osman Uzundağ, “Çocukluk zamanlarımızda oyun oynayacak bir park bulamazdık. Var olanlarda rezalet kötüydü. Şimdi her mahallede park var hatta halı sahalar bile inşa edildi. Sosyal etkinlikler çok zayıftı. Kültür merkezi, yüzme havuzu hayal edemezdik. Şimdi ki gençler çok şanslı. Okuduğum şehirde bile tiyatro, sinema yoktu. Burada var. Sarayköy’de 10 yıl içinde vizyon çok yukarıya çıktı. Köydeki insanlar köye gelsin doğal gaz ne zaman gelecek diye düşünüyor” dedi. 

“DEĞİŞİMİ İNSANLAR KENDİSİ GÖRÜYOR”

Başkan Özbaş ile Sarayköy’ün yeniden doğduğunu anlatan Uzundağ, “Değişimi insanlar kendisi görüyor. Başkanımızın vizyonuyla ilgili bir durum. Ahmet Başkan’ın insani yönünü çok seviyorum. Çok çalışkan ve durduğu yerde hiç durmuyor. Sürekli çalışıyor. Bir şeyler düşünüyor. Bir şeyler yapmak istiyor. Herkesin harcı değil. Herkes yapamaz. Çalışkan, vizyon ve insanlığı çok güzel. Kendisinin ilçemize kattığı güzellikler için teşekkür ediyorum. Keşke daha önceden gelseydi de biz daha önceden görseydin böyle şeyleri” diye konuştu.