SANCAR O PAYLAŞIMLARA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

CHP’li Sancar: “Korkuları o kadar büyük ki bile bile iftira atıp, medet umuyorlar.”

  • 13 Mayıs 2019 - 11:32
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlendiği basın toplantısında geçen hafta gündeme getirdiği yemek faturası ve AKP’li meclis üyesinin sosyal medyada paylaştığı görseller hakkında açıklama yaptı. 

TİN’E CEVAP 

AKP'li Çivril Belediyesi’nin kendi milletvekillerine Ankara’da yemek yedirdiği ve bu faturayı belediyeye ödettirdiğini bir basın toplantısıyla duyuran CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar’a, AKP’li Şahin Tin’den tepki gelmişti.

Sancar’ın basınla paylaştığı faturalara konu yemeklere katılmadığını belirten Milletvekili Şahin Tin, “Ben o tarihlerde bahse konu yemeklere katılmadım. O faturaların üzerine benim adımı yazanlardan bunun hesabını soracağım. Adımı o faturalara kim yazmışsa ve bu sahtekârlığın doğruluğunu araştırmadan kamuoyuyla kim paylaşmışsa onlarla adalet önünde hesaplaşacağım. O dönem kurumların başında olan yetkilileri de gerçekleri açıklamaya davet ediyorum” demişti.

YENİ Mİ AKLIN BAŞINA GELDİ? 

AKP’li Şahin Tin’in açıklamalarının gecikmiş ve 'sadece kendini aklama' amaçlı olduğunu kaydeden Sancar şöyle konuştu:

“30 BİN LİRALIK KEBAP FATURASININ HESABINI VERİN”

“Geçen hafta yaptığım basın toplantısının üzerinden bir hafta geçti. Ne hikmetse AKP il başkanından, ilçe başkanlarından ve belediye başkanlarından bu saate kadar kimse çıkıp bir kelime etmedi....
Şimdi ben Sayın Tin’e şunu soruyorum, ey Tin; Babadağ’daki 30 Bin TL’lik kebap faturasından, Acıpayam’daki başkanın kardeşinin belediyeye iş yapan firmadan istediği avantadan rahatsız olmadın da sadece iki faturada kendi adın yazıyor diye mi rahatsız oldun? Bana öfke kusacağına teşekkür et, teşekkür!  Adının yazılı olduğu faturalar denetim komisyonlarında geçiyor, Çivril Belediye Meclisi toplantısında geçiyor. Günaydın!  Sana haber veren yok, arayıp 'bu doğru mu' diye soran da yok anlaşılan….

Buradan anlaşılan şu ki; sizin belediyelerinizde bu işlerden rahatsız olan yok. Saydıklarımdan rahatsız değilsin ama kırımızı çizgiden bahsediyorsun. Benim kırmızı çizgim, milletimin ve memleketin bir kuruşudur Sayın Tin, bunu böyle bil….

İFTİRALARDAN RAHATSIZ OLUYORSAN MECLİS ÜYENE BAK!

Sancar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakın elimde gördüğünüz fotoğraftaki kişi Birtan Şahan, bu şahış AKP Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı idi… Şimdi Akp Pamukkale Belediye Meclis Üyesi… Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu hakkında o kadar ahlak dışı, o kadar mesnetsiz ve karalarcasına iftiralarda bulunuyor ki; insan kendini “edep ya hu” demekten geri alamıyor.

Bu AKP’li Pamukkale Belediye Meclis Üyesinin yazdığına bakın; “CHPKK’nın İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu pkk elebaşı duran kalkanın kucağında!!!” 

Sevgili basın mensupları, sayın Kaftancıoğlu bir anne, bir eş, bir siyasetçi ve her şeyden en önemlisi bir kadın. Bir ailesi, anne-babası, sosyal çevresi var. Kendini bilmez bir densiz ne kadar rahat karalayıp, iftira atıyor görüyor musunuz? Buradan bu densize sesleniyorum, yaptığın bu edepsiz iftiranın ispatını yapmaya mecbursun, yoksa sen müfterisin, yalancısın, iftiracısın…

DENİZLİSPOR’A TEBRİK

Sancar, toplantıya başlamadan önce Süper Lig’e çıkan Denizlispor’u kutlayarak” Denizlimizi gururlandıran ve onurlandıran Denizlispor’umuza, kulüp başkanımızdan tüm futbolcularımıza teknik direktörümüzden tüm hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Geçmiş Anneler Günü’nü de kutlayan Sancar; “Mübarek Ramazan ayı itibariyle sevginin hoş görünün ve dürüstlüğün daha da önem kazanacağına inanmakla birlikte, devamlı kul hakkından bahseden bir zihniyetin ısrarla iftira atmaya yönelik davranışlarını kınıyor ve  halkımızın vicdanına havale ediyorum” ifadesini kullandı.