ŞAMPİYONLUK MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NDE KUTLANDI

Türkiye Basketbol 1.Ligi’nde şampiyon olarak Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in şampiyonluğu Merkezefendi Belediyesi’nde düzenlenen tören ile kutlandı.

  • 10 Mayıs 2021 - 23:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Törene İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi Kadın Kolları Başkanı Işık Kodal Kurt, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Necdet Yılmaz ve Fatih Coşkun, meclis üyeleri, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Başkanı Veli Deveciler ve yönetim kurulu üyeleri, basketbolcular ve teknik ekip katıldı. Mutlu, gururlu ve heyecanlı olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sağlanan başarının kalıcı olması için çalıştıklarını söyledi. Başkan Doğan, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren, yaklaşık iki yılı aşkın süredir var gücümüzle Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımımızı üst lige çıkarmak için elimizden gelen olağan üstü gayreti arkadaşlarımızla birlikte sarf ettik. Öncelikle gecesine gündüzüne katan, bu yolda emek veren, hiçbir zaman bizi, Merkezefendi Belediyemizi yalnız bırakmayan, spora büyük bir katkı sunan Denizli’deki basketbolun gelişmesini sağlayan bu ekibime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BAŞARI ADIM ADIM GELDİ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, emin adımlarla takımı yeniden inşa ettiklerini söyledi. Başkan Doğan, “Emin adımlarla bu takımımızı yeniden inşa ettik. Çünkü hayallerimiz vardı. Sadece bu takımı kurup, o salonda oynatmak değildi. Merkezefendimizin, Denizlimizin adını bütün Türkiye’de duyurmak ve aynı zamanda Merkezefendi Belediyesi olarak spora, gençlerimize katkı da bulunmaktı. İşte her şey bir proje ile başladı aslında. Emin adımlarla gidiyoruz demiştik. Takım Başkanımız Veli Devecileri çok yakından tanıyorum. Gerçekten basketbol ve teknik bilgisi donanımlı biri. Her yönüyle inandık ve güvendik. Onunla birlikte, yöneticilerimizi bir bir dahil ettik. Onlar da bizi hiçbir zaman kırmadılar. Ve her daim destek oldular. Sonrasında zaten başarı bizim için adım adım gelmeye başladı” diye konuştu.

“KUPAYI MERKEZEFNEDİMİZE VE DENİZLİMİZE KAZANDIRDIK”

Basketbol alt yapısını güçlendireceklerini belirten Başkan Doğan, bu başarıların Denizli’ye bir fırsat olduğunu söyledi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Hocamız çok deneyimli ve çok tecrübeli bir hoca. Çok teşekkür ediyorum kendisine. Oyuncu seçimlerimizle birlikte doğru yolda emin adımlarla giderken bu kupayı Merkezefendimize, Denizlimize kazandırdık. Ve bu ilk, inşallah hep birlikte Süper Lig’de çok güzel takımları, çok güzel maçları Denizlimizde izleyeceğiz. Tabi işin şurası da var. Burada başarılı takımımız var. Ama bu yıl alt yapı zorunluluğu var. Aslında zorunluluk olmasa da biz alt yapımızı güçlendirmek istiyorduk. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Denizlimizde gerçekten yetişen bu yolda yürümek isteyen ya da ekonomik ve sosyal durumu iyi olmayıp da gerçekten ciddi anlamda basketbol sevdası gençlerimizi, biz de bu sezon artık basketbola kazandırmak istiyoruz. Bu Denizlimiz için bu bir fırsat olacak. Şampiyonlukta emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN UMUTSUZLUĞA KAPILMADIK”

Denizlili hemşehrilerine takıma sahip çıktıkları için teşekkür eden Başkan Doğan, “Geçen sene bir haksızlığa ve hukuksuzluğa uğradık. Büyük bir mücadele verdik. Ama hiçbir zaman yılmadık. Daha da tam tersine o uğradığımız haksızlık ve hukuksuzluk bize kamçıladı ve bu başarıyı getirdi. Bu yıl oyunlarımızı bu azimle oynadık. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık. Seyirci yoktu. Ama şunu gördüm, bütün Denizli tek yürekti, takımına sahip çıkıyordu. Hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımımız, artık Denizli’nin bir takımı oldu. İlk defa Denizlimizde bir basketbol takımı Süper Lig’e çıktı. Bundan sonra da çok büyük görev ve sorumluluklarımız var, bunları biliyoruz. Özellikle hemşehrilerimizin ve basının desteği çok önemli. Bizler de elimizden gelen, maddi manevi desteği takımıza sağlıyoruz. İnanıyoruz ki bu ligde de güzel yerlere gelmek için elimizden gelen bütün fedakârlığı yapacağız, geçen sene olduğu gibi. Onlar bize, biz onlara inandık. Yeni sezonda da yolumuz açık olsun” diye konuştu.

“EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR BAŞARI KAZANDIK”

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Kulüp Başkanı Veli Deveciler, sporcularına teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başkan Deveciler, “Bu canavar gibi adamlar öncelikle eşi benzeri görülmemiş bir başarı kazandılar. Hem şampiyon oldular hem de 15 maç üst üste kazandılar. Çok mücadele ettiler. Çok çalıştılar. Hepsi düzgün ve karakterli insanlar oldukları için bu başarı geldi. Yoksa kurduğunuz herhangi bir takımla bu başarıyı yakalamak mümkün değil. Teşekkürlerin en büyüğünü bu işte bizim liderimiz, inancımız olan Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a etmek istiyorum. Onun güvenini boşa çıkarmadığımız için mutluyuz. Bu şampiyonluğun Denizli için ne kadar önemli olduğu, yeni sezon başladığında anlaşılacak. Merkezefendi Belediyesi’nin ismini tüm Türkiye’ye hatta uluslararası arenada duyuracağız. Süper Lig’de de yeni hedeflerimiz var. Umarım müthiş günleri, heyecanlı günleri Denizlili hemşerilerimizle beraber yaşarız” dedi.

“BİRBİRİMİZE OLAN İNANCIMIZ İLE MÜTHİŞ BİR İŞ ÇIKARDIK”

Destekleri için Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan ve yönetim kuruluna teşekkür eden Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in Baş Antrenörü Zafer Aktaş, “Öncelikle en büyük teşekkürü olmazı olduran teknik ekibime ve oyuncularıma vermek istiyorum. Müthiş iş çıkardılar. Bunun en önemli sebebi de birbirimize olan inancımız. Umarım Denizli için Süper Lig hayırlı olacaktır. Şehrimize çok büyük artıları olacaktır. Gençlerimize sporu sevdirme adına da çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

“GEÇEN YIL YARIM KALAN BİR HİKAYEMİZ VARDI”

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in Kaptanı Ümit Sonkol ise, “2 yıl önce bu kulübe geldiğimde anladım ki kazanmalıyız. Çünkü burası kazanmaya alışık bir şehir. Geçen yıl pandemiden dolayı yarım kalan bir hikayemiz vardı. Tüm ekibimizle birlikte gece gündüz çalıştık. Çok ter akıttık. Çok acılar çektik ama mutlu bir sona ulaştık. Süper Lig hepimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Şampiyonluk Kupası’nı Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Kulüp Başkanı Veli Deveciler, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in Baş Antrenörü Zafer Aktaş, oyuncular ve teknik ekip kaldırdı.