SALDIRIYA DENİZLİ’DEN SERT TEPKİ: DEMOKRASİYE YÖNELİK BİR TEHDİT
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırı, Denizli’de büyük tepkiyle karşılandı. CHP’li ve AK Partili isimler saldırıyı kınarken, toplumsal barış ve demokrasiye vurgu yapıldı.


- 04 Mayıs 2025 - 23:55
- Son Güncelleme : 05 Mayıs 2025 - 05:18
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen saldırı, Denizli’de siyasi isimlerden sert tepki aldı. Açıklamalarda, saldırının yalnızca bir kişiye değil demokrasiye, halkın iradesine ve toplumsal barışa yönelik olduğunun altı çizildi. İlk tepki gösterenler arasında CHP Denizli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Milletvekili Şeref Arpacı, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ve AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu yer aldı.
KARACA: SALDIRIYI KADAR SİYASİ İKLİM DE SORGULANMALI
CHP Denizli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e yönelik alçakça saldırıyı lanetliyorum. Bu tür provokasyonların, ülkemizin demokrasi ve hukuk mücadelesine gölge düşürmesine asla izin vermeyeceğiz. Toplumsal barışa, siyasi nezakete ve demokratik siyasete kasteden bu menfur girişim, birlikte yaşama arzusuna da yönelmiş bir tehdittir.
Saldırının failleri kadar, bu zemini hazırlayan siyasi iklimin de sorgulanması gerektiğini düşünüyor; yargının bu süreci şeffaflık ve ciddiyetle yürüteceğine inanıyorum. Genel Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu karanlık girişime karşı dayanışma ve kararlılıkla ayakta olduğumuzu herkesin bilmesini isterim.”
BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU: KİMSENİN TEHDİDİNE BOYUN EĞMEYİZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yapılan alçak saldırıyı lanetliyoruz! Bu saldırı sadece Sayın Özgür Özel’e değil, demokrasiye, halkın iradesine ve siyasal nezakete yöneltilmiş bir gözdağıdır. Kimsenin tehdidine, şiddetine, provokasyonuna boyun eğmeyeceğiz!” ifadelerini kullandı.
ARPACI: CHP TESLİM OLMAZ, DEMOKRASİDEN VAZGEÇMEZ
CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı da tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e yapılan saldırıyı en ağır şekilde kınıyorum. Bu saldırı, toplumsal barışımıza ve demokrasiye yönelmiş karanlık bir müdahaledir. Türkiye’yi bu karanlığa teslim etmeyeceğiz.”
ŞENİZ DOĞAN: BU SALDIRI KABUL EDİLEMEZ
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Genel Başkanımız halkla birlikte yürüyen bir liderdir. Bu saldırı yalnızca ona değil, onun temsil ettiği değerlere yöneliktir” dedi.
ERTEMUR: PROVOKASYONLARIN KARŞISINDA DURACAĞIZ
Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur da saldırıya tepki gösterdi:
“Bu tür provokasyonlarla elde edilmek istenen karanlığa teslim olmayacağız. Sayın Genel Başkanımıza geçmiş olsun.”
SUBAŞIOĞLU: SİYASET KURUMUNA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ
AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise siyasi nezaket çerçevesinde yaptığı açıklamada, “Sayın Özgür Özel’e yapılan saldırıyı lanetliyorum. Siyaset kurumuna yapılan hiçbir saldırı kabul edilemez” diyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.