SALDIRGAN KOCADAN ŞİKAYETÇİ OLMADIĞI İÇİN SERBEST BIRAKILDI!

Denizli'de eşinden boşanmak istediği gerekçesiyle kocası tarafından 16 bıçak darbesine maruz kalan bir kadın, şiddet uygulayan eşi hakkında suç duyurusunda bulunmadı.

  • 20 Ekim 2023 - 20:13
  • Son Güncelleme : 20 Ekim 2023 - 20:52

Olay, Pamukkale ilçesine bağlı Hacıkaplanlar Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana gelmiştir. Gülderen Ş. (26), 5 gün önce eşinden ayrılmak istediğini belirtmiş ve bu açıklamaların ardından kocası Beytullah Ş. (26) tarafından halkın gözü önünde şiddete maruz kalmıştı.

Olay esnasında, saldırgan koca tarafından bıçakla defalarca yaralanan kadın, çevredeki vatandaşların ve esnafın müdahalesiyle ölümcül yaralanmalardan kurtarılmıştı. Gülderen Ş.'nin vücudunda yapılan radyolojik incelemeler sonucunda 16 bıçak darbesine maruz kaldığı tespit edilmiştir. Şans eseri hayati tehlikesi bulunmayan kadın, hastanede tedavi altına alınmış ve sonrasında taburcu edildi.

Öte yandan, koca Beytullah Ş., kalabalık tarafından linç girişimine maruz kalmış ve vücudunda 36 kırık meydana geldi. Hastanedeki tedavisi tamamlanan Beytullah Ş., adli makamlarca gözaltına alındı ve Denizli Adliyesi'ne sevk edildi. Ancak, eşinin şikayetçi olmaması sebebiyle Beytullah Ş. adli makamlarca serbest bırakıldı.

Olayın tüm detayları, Gülderen Ş.'nin maruz kaldığı şiddetin boyutunu ve kocanın serbest bırakılmasının yarattığı kamuoyu endişesini arttırdı. Bu olay, toplumda kadına yönelik şiddetin önemini ve bu konudaki yasal mekanizmaların gözden geçirilme ihtiyacını bir kez daha vurgulamıştır.