RESMEN AÇIKLANDI: ADAY KILIÇDAROĞLU!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı belli oldu. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 6'lı masaya geri dönmesinin ardından yapılan kritik toplantı sonrası açıklama yapıldı. SP lideri Karamollaoğlu adaylarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Adaylığının açıklanması sonrasında Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada "Türkiye'yi uzlaşıyla yöneteceğiz" dedi. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride İmamoğlu ve Yavaş için özel madde eklendi.

  • 06 Mart 2023 - 21:45
  • Son Güncelleme : 06 Mart 2023 - 21:47

Son dakika: 6'lı masanın oluşturduğu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı resmen belli oldu. Geçtiğimiz cuma günü çok sert bir açıklama yaparak İYİ Parti lideri Meral Akşener'in masadan kalkmasıyla başlayan kriz bugün öğle saatlerinde uzlaşıyla sona erdi. İYİ Parti lideri kendisini ziyaret eden ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na cumhurbaşkanı adaylığı önerisini iletti. Söz konusu öneri sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Akşener, 6'lı masanın bugünkü toplantısına katılma kararı aldı.


MİLLET İTTİFAKI'NIN ORTAK ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU OLDU!

Kritik toplantıda 6 lider de aynı masa etrafında bir araya gelirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda ortak mutabakata varıldı.