REKTÖRDEN AKADEMİK SİSTEME CUMA MESAJI EKLENTİSİ

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, her Cuma öğrenci bilgi sisteminde “Hayırlı Cumalar” mesajı paylaşıyor. Öğrenciler mizahla karışık tepkili: “Not değil hutbe görüyoruz.”

  • 31 Mayıs 2025 - 16:33
  • Son Güncelleme : 01 Haziran 2025 - 04:24

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri son haftalarda sadece sınav notlarını değil, aynı zamanda manevi telkinleri de takip ediyor. Çünkü PAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, her Cuma günü öğrenci bilgi sisteminde yayınladığı “Hayırlı Cumalar” mesajlarıyla adeta dijital bir vaaz köşesi oluşturdu.

“Bugün attığın her adım bir başka hayatı güzelleştirsin. Hayırlı Cumalar.

Mahmud Güngör – PAÜ Rektörü”

mesajı, öğrencilerin vize-notu-kontenjan üçgeninde girdiği sistemde haftalardır düzenli olarak karşılarına çıkıyor. Notların sevincini ya da hüznünü yaşarken bir anda “toplu WhatsApp mesajı” estetiğinde bu mesajla karşılaşan öğrenciler şaşkın.

Bazı öğrenciler bu durumu sosyal medyada esprili bir dille paylaşırken, bazıları da laik eğitim ilkeleri açısından rahatsız edici bulduğunu dile getiriyor. “Not sisteminde dini mesaj görmek istemiyorum. Kimin neye inandığı rektörlüğü ilgilendirmez, derslerimizi etkileyen kararları yayınlasın yeter,” diyen öğrenciler, rektörlükten daha bilimsel ve akademik bir yaklaşım bekliyor.

Rektörlüğün resmi açıklaması henüz gelmedi. Ancak öğrenciler arasında “Cuma hutbesi bekleyenler” ve “ders sistemini artık Diyanet portalı sananlar” çoğalıyor. Bazı öğrenciler gelecek haftalarda sistemden cuma namazı saatleri ya da dua önerileri de paylaşılır mı diye merakla bekliyor.

Öte yandan uzmanlar, kamu üniversitelerinde laikliğin yalnızca anayasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda kurumsal tarafsızlık açısından da hayati olduğunu hatırlatıyor. Öğrenci bilgi sisteminin, kişisel inançlara göre değil; bilimsel, şeffaf ve akademik bilgilerle işlemesi gerektiğini savunuyor.

Rektörlük “Hayırlı Cumalar” mesajlarını kaldırır mı, yoksa mesaj serisine “Dualarla Final Haftası” gibi yeni bölümler mi eklenir bilinmez ama öğrenciler şimdilik “Laik Eğitim mi? Hayırlı Cumalar mı?” ikilemiyle baş başa.