RANDEVU DEFTERLERİ DOLDU

Çameli’nde tam kapanma öncesi berber ve kuaförlerde yoğunluk yaşandı. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde müşterilerini traş eden berber ve Kuaförler tek kullanımlık ürünler kullanarak hijyene özen gösterdiklerini ifade ettiler.

  • 29 Nisan 2021 - 13:18
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma olacağının açıklanması üzerine ilçe merkezinde yoğunluk oluştu. Perşembe akşamı 19.00’da başlayıp 17 Mayıs gününe kadar devam edecek olan 19 günlük tam kısıtlama öncesi vatandaşlar berber ve kuaförlere akın etti.

RANDEVU DEFTERLERİ DOLDU

Çameli ilçesinde de vatandaşlar kapanma öncesi berber ve kuaförlere akın etti. İlçede berberlik yapan Aycan Ongun ve Kuaför Sultan Karaca randevu defterinin dolduğunu belirtti.

Tam kapanma kararının verilmesinin ardından yoğunluk yaşadıklarını ifade eden Arslan, “Bugün çok yoğun geçti. Yarın için de randevularımızı aldık. Randevu defterimiz doldu. Çok yoğun çalışıyoruz. Bazı tıraşları 15 20 dakika içerisinde tamamlıyoruz” Yaklaşık 10 yıldır kuaförlük yapıyorum. Pandemi süreci bizim için zor geçti. Bizim mesleğimiz bu. Makasımız, tarağımızla işimiz bu. Geçindirmek zorunda olduğumuz ailemiz var. İnsanlarda traş olamama korkusu başladı. Bir yoğunluk var.

Dezenfekte makinemiz var. Traşa başlamadan önce dezenfekte işlemi yapıyoruz. Birden fazla müşteriyi içeriye almamaya çalışıyoruz. Maske uyarısı yapıyoruz.

Kuaför Sultan Karaca ise yoğunluk nedeniyle randevu sistemine geçtiklerini belirtti. Sırası gelenleri telefonla arayıp kuaför salonuna davet ettiklerini dile getiren Karaca, 17 günlük tam kapanmaya, yoğun bir mesainin ardından gireceklerini söyledi.