PROMOSYON SÖZLEŞMESİ DERHAL YENİLENMELİDİR

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yaklaşık 11.000 eğitim emekçisinin mağduriyeti haline gelen promosyon ödemelerinin yenilenmesi gerektiğini ve bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

  • 16 Ocak 2023 - 21:45
  • Son Güncelleme : 16 Ocak 2023 - 21:50

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı açıklamada; "Eğitim emekçilerinin maaşlarını bankalardan almaları sonucunda bankalar bunun karşılığında maaş müşterilerine kar payından promosyon adı verilen bir ödeme yapmaktadır.

İl / İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri başkanlığında oluşturulan komisyonunun ihaleye çıkarak bankalardan teklif almasıyla resmiyet kazanan bu ödeme yaklaşık bir yıl önce, 2022 Aralık ayında gerçekleşti. 3 yıl için 7760 lira + üzerine 500 TL değerinde puan ödemesi içeriyordu sözleşme.

O günün koşullarında bile sayısal değeriyle çok düşük olan promosyon bedeli bugün için anlamını yitiren bir parasal değerdir. İhalenin yapıldığı dönemde eşdeğeri bütün illerin en alt düzeyinde olan promosyon sözleşmesi ivedilikle yenilenmelidir" dedi.

Başkan Aydoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Birçok il promosyon sözleşmelerini revize etmiş ya da yeni ihale yöntemleriyle güncel değerlere yükseltmiştir. Ancak Denizli’de henüz resmi bir adım atılmış değil bu konuda. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde sendika şube başkanlarımızın katılımıyla iki kez toplantı yaparak bu konuda üyelerimizin ve eğitim emekçilerimizin istemlerini ilettik. Madde madde ayrıntıları konuştuk.

Artık somut adım atılmalı ve yaklaşık 11.000 eğitim emekçisinin mağduriyeti çözülmelidir.

Bizim paralarımızla milyonlarca lira paralar kazanan banka(lar) bunu adaletli bir şekilde paylaşmamıştır eğitim emekçileriyle.

Okul idarelerinin angarya iş yükü ve riski ortadan kaldırılmalıdır.

Okul müdür ve müdür yardımcısı arkadaşlarımız gereksiz yere iş yükü altına girmiş ve üzerlerindeki riskler artmıştır. Ek ders ödemelerinde yaşanan gecikmeler ve sorunlar da göz önüne alındığında şartnamenin 6/9 maddesi çiğnenmektedir.

Bu madde, Muhasebe ve Mal Müdürlüklerinden gönderilen maaş ve ek derslerin şahıs hesaplarına aktarılması için SAY 2000i sistemiyle bankanın sisteminin uyumlu olması. ‘nı zorunlu kılmaktaydı.

Bu uyumsuzluk nedeniyle okul idareleri ücretleri öğretmenlere havale etmek; aktarmak zorunda kalmaktadır. Bu işlem angarya niteliği taşımaktadır. Okul idarelerinin böyle bir görevi yoktur. Yaşanacak herhangi bir aksaklığın sorumlusu kim olacaktır?

İlimizde de bu sözleşmenin bir an önce güncellenmesini İl Milli Eğitim Müdürlüğünden talep ediyoruz. Sözleşmede 40 bin lira taban fiyat olmalıdır. Bunun üzerine çıkılacak tekliflerle pazarlık sürdürülmelidir.

Eğitim-iş olarak yaklaşık 11.000 eğitim emekçimizin hukuki ve ekonomik haklarını korumak, enflasyona ezdirmemek için konuyu takip edeceğiz.