PAÜ’DEN ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ADINA ÖNEMLİ ATAMA

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli’nin tanınmış ihracatçı iş insanı Süleyman Kocasert’i danışman olarak atadı. Üniversite-sanayi işbirliği anlamında önemli bir adım olan bu atama ile aynı zamanda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten Süleyman Kocasert, PAÜ’nün sportif ve kültürel alanlarındaki faaliyetlerine de danışmanlık verecek.

  • 06 Şubat 2021 - 21:39
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli iş dünyasının önemli isimlerinden olan, bir dönem Avrupa Üniversite Sporları Birliğinde (EUSA) Ülkemizi temsil eden ve halen, TÜSF Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten Süleyman Kocasert’i Pamukkale Üniversitesi’nin rektör danışmanı olarak atadı.

2010 - 2018 yılları arasında Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekilliği görevlerini yürüten, aynı zamanda 8 yıl boyunca Pamukkale Teknokent’in yönetim kurulunda yer alan Süleyman Kocasert’in bu ataması, üniversite-sanayi işbirliği adına PAÜ için önemli bir adım.

Rektör Kutluhan, Kocasert için : “Bu atama Üniversitemizin üniversite-sanayi işbirliği, sportif ve kültürel faaliyetler adına önemli bir adımdır.”

Atama kararı ile ilgili olarak açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan “Süleyman Kocasert’in gerek iş dünyası ve spor alanındaki gerekse STK’ lardaki bilgi birikiminden faydalanarak üniversitemizden pek çok milli sporcu çıkarma, tesislerimizi daha etkin kullanma ve uluslararası üstün başarılar elde etmek gibi amacımız var. İlimizde tüm çevrelerce tanınan bir iş insanı da olan Sayın Kocasert’in deneyim ve fikirleri, aynı zamanda bizim de özellikle üzerinde durduğumuz, üniversite-şehir birlikteliğine büyük faydalar sağlayacaktır. Bu atama Üniversitemizin sportif ve kültürel faaliyetleri ile üniversite-sanayi işbirlikleri anlamında önemli bir adımdır. Pamukkale Teknokentte uzun süre yönetim kurulu üyeliği yapmış Kocasert’ in üniversitemizin yapısını tanıyor olması ve iş dünyasında da başarılı projelere imza atması bizim için büyük bir avantaj olmuştur. Bu atamanın, Üniversitemiz şehrimiz ve şahsı için hayırlı olmasını diliyoruz.”

Süleyman Kocasert kimdir?

Süleyman Kocasert, 1971 Buldan Doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olduktan sonra, PAÜ de yüksek lisansını tamamladı. Ev tekstili ihracatı yapan Modeko Tekstil’in Kurucusu ve CEO’sudur. Denizli'nin tanınmış ihracatçı iş insanlarından Kocasert, 2010 - 2018 yılları arasında DENİB Başkanlığı ve TİM Başkan Vekilliği görevlerini yürütürken aynı zamanda 8 yıl boyunca Teknokent yönetim kurulunda yer almıştır. Bir dönem Avrupa Üniversite Sporları Birliği’nde Ülkemizi temsil eden Kocasert halen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu ve Denizli Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu üyesidir. Özellikle doğa sporlarına merakı ile bilinen Kocasert, evli ve 3 çocuk sahibi ve iyi derecede İngilizce biliyor.