PAÜ'DE DEZENFORMASYON YASASI ÇAYCI HÜSEYİN İLE ANLATILDI

Pamukkale Üniversitesi’nde “İnsan haklarında güncel sorunlar” paneli yapıldı. Panelin en çok konuşulacak yanı ise Çaycı Hüseyin örneğiyle Dezenformasyon yasası anlatımı oldu.

  • 16 Aralık 2022 - 23:41
  • Son Güncelleme : 17 Aralık 2022 - 18:44

Pamukkale Üniversitesi’nde “İnsan haklarında güncel sorunlar” paneli yapıldı. PAÜ Hukuk Topluluğu’nun Denizli Barosu ile ortak düzenlediği panelde insan hakları; kadın, çocuk, işçi ve mülteci başlıklarıyla ele alındı. İki oturum şeklinde gerçekleşen panelin 1. oturum başkanlığını Denizli Barosu Başkanı Av. Adnan Demirdöğer yaparken, 2. oturuma Doç. Dr. Ayhan Kortunay başkanlık yaptı. 

ÇAYCI HÜSEYİN İLE DEZENFORMASYON YASASINI ANLATTI

Panelin en çok konuşulanı ve güldüreni ise Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yurtlu'nun anlatımında gerçekleşti.

Yurtlu, “İfade özgürlüğü hakkı” ile ilgili kısımda “Yalan haber yayma (Dezenformasyon) ceza hukuku sorumluluğu” başlığı altında Dezenformasyon Yasası’nın “Sansür Yasası” olmadığını iddia ederek yasayı savundu. ‘Çaycı Hüseyin öldü’ sosyal medya paylaşımlarıyla iddiasını gerekçelendiren Yurtlu, salondakileri güldürdü. ‘Dolar 25 lira olacak’ sosyal medya paylaşımı görseliyle iddiasını desteklemek isteyen Yurtlu, Berat Albayrak’ın dolarla ilgili ‘Çok beklersiniz’ viral videolarına veya pandemide Sağlık Bakanlığı’nın ölüm verilerine değinmedi. Ayrıca, Sansür Yasası’nın geçmesinin hemen ardından Bartın’daki iş cinayetine ilişkin TTK ve İletişim Başkanlığı’nın Sayıştay Raporu’nu dezenformasyon olarak nitelemesi sunumda yer almadı.