PAÜ HASTANESİ EPİLEPSİ ALANINDA SON TEKNOLOJİ TEDAVİLERE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Epilepsi, her yaştan insanı etkileyen tekrarlayan nöbetlerle karakterize kronik bir nörolojik durumdur. Dünya çapında yaklaşık 65 milyon kişinin epilepsi ile yaşadığı tahmin edilmektedir ve bu da epilepsiyi en yaygın nörolojik bozukluklardan biri haline getirmektedir.

  • 22 Eylül 2023 - 11:27
  • Son Güncelleme : 22 Eylül 2023 - 11:38

Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksemin Demir, PAÜ Hastanesi'nde epilepsinin erken teşhisi için uzun süreli video EEG monitörizasyon gibi ileri inceleme yöntemleri kullanarak hastalığa hızlı müdahalenin ve durumun daha iyi yönetilmesinin mümkün olduğunu belirtti. Epilepsinin tedavisinde kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımlarının önemine değinen Prof. Dr. Göksemin Demir, kapsamlı elektrofizyolojik ve nörogörüntüleme çalışmaları sayesinde her hastanın kendine özgü ihtiyaçlarına göre uyarlanmış kişiselleştirilmiş tedavi planlarının önünü açmıştır.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda Pazartesi günleri öğleden sonra sadece epilepsi hastaların tetkik ve tedavi edildiği Özelleşmiş Epilepsi Polikliniği yapılmakta ve tıbbi tedavinin yanısıra epilepsinin yarattığı zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için hastalar ve aileleri için danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

Pamukkale Üniversitesi ilaca dirençli epilepsinin cerrahi tedavisinde de ülkemizde öncü referans üniversitelerden biri olmuştur. 2007 yılından beri Prof.Dr. Göksemin Demir’in liderliğinde  multidisipliner epilepsi cerrahisi ekibi sayesinde ilaca dirençli epilepsi hastalığının cerrahi tedavisinde Pamukkale Üniversitesi Ege Bölgesi’nde öncü merkezlerden biri haline gelmiştir. Rezektif cerrahiler ve nöromodülasyon (vagal sinir stimülasyonu- epilepsi pili) konusunda deneyimli olan epilepsi cerrahi ekibi bu durumdan etkilenen sayısız bireye de umut olmuştur.

Prof. Dr. Göksemin Demir yaptığı açıklamada ekibine, epilepsi hastalarına ve yakınlarına şükranlarını ifade ederek şunları söyledi: "Epilepsinin gizemlerini çözme yolculuğumuz devam ediyor ve birlikte bu durumdan etkilenenlerin yaşamlarında anlamlı bir fark yaratabiliriz. Bu çabanın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.