PAMUKKALE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZEREK VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun ve Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, beraberindeki heyet ile birlikte Pamukkale ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu.

  • 17 Eylül 2023 - 12:52
  • Son Güncelleme : 17 Eylül 2023 - 13:02

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen mahalle ziyaretleri programına CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları, Belediye Meclis üyeleri katılım sağladı. Başkan Coşkun ve CHP heyeti sırasıyla Gözler, Akçapınar, Belenardıç, Uzunpınar, Güzelpınar ve Kurtluca Mahalle’lerinde vatandaşların sorunlarını dinledi.


Başkan Coşkun, “Üreticimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz” 

Sabahın erken saatlerinde yola koyulan CHP Pamukkale İlçe Örgütü, Gözler Mahallesi’nde kapalı Pazar yerinde vatandaşlar ile bir araya geldi.  Vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, “Gözler Mahalle’mizde pazar yerinde esnaflarımızı ziyaret ettik. Hayırlı işler ve bol kazançlar diledik. Fakat esnafımızın ekonomiden şikayetlerine tanık olduk. Vatandaşlarımız mevcut ekonomi politikalarından şikayetçi. ÖTV zamları, enflasyon vatandaşımızın belini bükmüş durumda. Yanlış ekonomi politikalarının ceremesini ne yazık ki vatandaşımız çekmek zorunda kalıyor.  Pazar yeri ziyaretinden sonra kahvehane kekik üreticisi, vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinledik. Eylül ayı normalde onların yüzünün güldüğü, hasatını yapıp gelirini cebine koyduğu dönemdir. Hatta öyle ki; çiftçi için bu aylar evladını evlendireceği, torunun sünnetini yaptıracağı aydır. Yani düğün dernek yapacağı aydır. Ancak gelin görün ki; çiftçimiz artan mazot fiyatlarından para etmeyen kekikten şikayetçi. Kekik üreten çiftçimiz bir şirketin insafı ile karşı karşıya bırakılmış durumda. Hükümet ve yerel yöneticiler yüzünü her sektörde oluşturdukları tekel konumuna gelen şirketlere değil, vatandaşımıza ve üreticimize dönmek zorundadır.  Vatandaşımız ürettiğini olması gereken fiyatla paraya döndüremediği gibi sorunlarına çare olamayan yerel yöneticilerden de bir hayli dertli.  Maalesef yetkililer kekiğin ihraç edilebilen ilaç sanayiinden tutun da birçok sektörde kullanılan stratejik bir ürün olduğunun farkında değil. Türkiye’nin adeta kekik merkezi konumunda bulunan bu bölgedeki çiftçinin mağduriyet yaşamaması için taban fiyat uygulaması gelmeli.  Şu an ki uygulamada kekik çiftçiden fiyatı bile söylenmeden alınmakta, İzmir’e götürülmekte PA değerine bakılmakta ve ondan sonra çiftçiye alış fiyatı söylenmektedir Çiftçi bu fiyatı beğenmezse nakliye faturası ile karşı karşıya kalmaktadır. Böyle ticaret olmaz! Bu şartlarda çiftçilik sürdürülemez” şeklinde konuştu.


Milletvekili Arpacı, “Vatandaşlarımız Sözde Enflasyonla Mücadele Ediyorlar”

Geçim kaynağı kekik olan bölgede incelemelerde bulunan CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, “Güne sabahın erken vaktinde Pamukkale Gözler’de başladık. Pamukkale İlçe Başkanımız Uğur Coşkun, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın ve Gençlik Kollarımız ile birlikte Gözler mahallesi sakinleriyle buluştuk.  ÖTV zamlarından dolayı ülkemiz farklı bir enflasyon ortamına girdi. Temmuz ayı normalde bolluk ve bereket ayıdır. Gıda boldur, turist çoktur, döviz gelir, para bolluğu olur! Ama bu sene tam tersi oldu. Sözde enflasyonla mücadele ediyorlar. Nasıl mücadeledir ki bu üreticilerin enflasyonu açıkladıklarının nerdeyse iki katı durumda. Türkiye üretimden çıkıyor, ithalat ülkesi oluyor. Geçimini Kekik ve Adaçayı üreterek sürdüren çiftçilerimizle bir aradaydık. Ağır vergiler, mazot pahalılığı, gübre ve yem fiyatları çiftçimizi topraktan uzaklaştırır hale gelmiş. Alarm çanları burada da çalıyor! Çiftçiye desteğin, bölgesel ve planlı Tarım Politikalarının acilen yayımlanması ve uygulanması gerekiyor! Kime dokunsak dertli, kimle konuşsak üzgün. Ağır vergiler ve enflasyonun getirdiği zamlar nedeniyle insanımız geçinemiyor! Hep aynı haykırış var: Bizi duyun, geçinemiyoruz” dedi.