PAMUKKALE’YE TÜRK YILDIZLARI DAMGASI

Pamukkale Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarını muhteşem gösteriyle renklendirdi

  • 23 Ekim 2023 - 21:51
  • Son Güncelleme : 23 Ekim 2023 - 21:55

Pamukkale Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 100.Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Pamukkale Belediyesi Gençlik ve Havacılık Festivali”nde Türk Yıldızları akrotim ekibi Pamukkale’de nefes kesti. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak, Cumhuriyet Bayramında hedeflediğimiz milli duygularımızı kabartmaktı, bunu başardık. Ayrıca, Denizli’miz, Pamukkale’miz tarihi ve doğal güzellikleri yanında gökyüzündeki güzellikleriyle de anılmış oldu” dedi.


Cumhuriyetin 100.yılına yakışan bir etkinlik hazırlayan Pamukkale Belediyesi, Ege Bölgesi’nin ilk ve tek havacılık festivali olan “Pamukkale Belediyesi Gençlik ve Havacılık Festivali”ne ev sahipliği yaptı. Beyaz cennet Pamukkale’de düzenlenen festival, yüzbinlerce vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve eşi Dr. Nur Örki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Pamukkale Belediyesi Gençlik ve Havacılık Festivali”ne Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Denizli İl Jandarma Komutanı Jnd. Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdür Turhan Akyol, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve yüzbinlerce vatandaş katıldı. Türk Hava Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen kurulan ve dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olan Türk Yıldızları Pamukkale semalarında nefes kesen gösteriler düzenledi. Pamukkale Travertenlerinin eteklerinde yüzbinlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen festivalde, TOGG Pamukkale rengi de sergilendi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılan TOGG Pamukkale beyazı, festivale renk kattı. 


ETKİNLİĞE HAVALI DAVETİYE 

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, günler öncesinden Üçgen Kavşağı, Adalet Parkı, Pamukkale Üniversitesi Kampüsü, Külliye Camii otoparkı, Yenişehir Koşu Yolu, Emsan İlkokulu bahçesinden, havalanan balonlarla Denizlileri, “Pamukkale Belediyesi Gençlik ve Havacılık Festivali” etkinliğine davet etti. Ege Bölgesi’nin ilk ve tek havacılık festivaline yakışır, havalı bir davetiye hazırlayan Pamukkale Belediyesi, etkinlik öncesi Pamukkale semalarında havalanan 40 balonla tüm Denizli’nin dikkatini çekti. Pamukkale Travertenlerinden, Valilik önü-Çınar-Lise Caddesi-Çamlık giriş ve Teras Park güzergâhında festival korteji Denizlililerin coşkulu alkışları eşliğinde kortej düzenlendi. 


PAMUKKALE SEMALARI RENKLENDİ

Pamukkale Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 100.yılı etkinlikleri kapsamında, Pamukkale’ye gelen Türk Yıldızları, Pamukkale semalarında yüzbinlerce insanın milli duygularını kabarttı. Pamukkale’nin eşsiz manzarasıyla gökyüzüne ay-yıldız çizerek büyük alkış toplayan Türk Yıldızları, Türk Milleti’nin Cumhuriyete ilelebet sahip çıkacağının mesajını verdi. Pazar gününü bu tarihi etkinlikle geçirmek isteyen yüzbinlerce Denizlili Pamukkale’ye akın etti. Trafiğin kilitlendiği Pamukkale yolunda, araçlarını yol kenarlarına park eden vatandaşlar, gösterileri oldukları yerde izledi. Pamukkale travertenlerine girişin ücretsiz olduğu bu özel günde katılımcılar gün boyu süren balon, gyrocopter, microlight, yamaç paraşütü ve Türk Yıldızları’nı izleme imkânı buldu. Türk Yıldızları gösterileri, Denizli’nin birçok açısından da görünerek, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.