PAMUKKALE'DE TARIMSAL FESTİVAL OLMALI!

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette kentin tarımsal sorunları konuşuldu.

  • 31 Ocak 2020 - 12:44
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Ziraat Odası (DZO) Başkanı Hamdi Gemici ve yönetim kurulu üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pamukkale ilçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ı, ilçe başkanlık binasında ziyaret etti. DZO Başkanı Gemici'nin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Yılmaz, "Denizli Ziraat Odamızın şehrimize ve Pamukkale ilçemizde tarıma sağladığı katkıyı biliyorum. Pamukkale ilçesinde ve ovasında tarım ve hayvancılık mesleğini icra eden bir insan olarak, ziraat odamızın özellikle Pamukkale havzasında farklı meyve üretim ve tanıtımlarındabaşarılı çalışmalara imza attıklarını görüyoruz" dedi. 

"PAMUKKALE'NİN TARIMSAL FESTİVALE İHTİYACI VAR"

Kentte tarımsal turizmde bir festival gereksiniminin yaşandığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Pamukkale ilçemizde özel nitelik arz eden ürünlerin özellikle nar ve ayva üretiminin satışının ve pazarlanmasının ihracat kalemi manasında festivale ihtiyaç duyduğunu yazılı ve görsel basında ifade etmeye devam ediyoruz. bundan sonra da devam edeceğiz. Pamukkale ovasında tarımsal sahaların özellikle yollar anlamında düzenlenmesi gerekiyor çünkü ihracat kalemi oluşturan meyvelerimizin hasat süresinin darlığı çiftçimizin ve ihracatçının işini zorlaştırıyor. Ben kolektif bir çalışmayla neticeye ulaşabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu. 

"ÇİFTÇİLERİM YARDIM BEKLİYOR"

DZO Başkanı Hamdi Gemici ise, MHP İlçe Başkanlığının ilçede tarımsal sorunları üst mercilere ulaştırmaları açısından bir aracı olduğunu aktardı. Çiftçi borçlarının yapılandırılması konusunda Ankara'da bakanlıkla ve milletvekilleriyle yaptıkları görüşmelerin sonuçsuz kaldığını aktaran Başkan Gemici, "Çiftçilerimizin borçlarının yapılandırılmasını, faizlerinin silinerek 5 yıllık bir ödeme planının yapılmasını talep etmiştik. Şuan bunun takipçisiyiz ve bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz" dedi.