PAMUKKALE’DE 2022 HİZMETLE DOLU GEÇTİ

Pamukkale Belediyesi, geride kalan 2022 yılında 61 mahallede yaşayan tüm vatandaşlara dolu dolu hizmet götürdü. Birçok projenin ödül aldığını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Halkımıza hizmet dolu bir yılı daha geride bıraktık. 2023 yılında hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi.

  • 31 Aralık 2022 - 15:38
  • Son Güncelleme : 31 Aralık 2022 - 15:41

Pamukkale Belediyesi, 2022 yılında ilçede yaşayan vatandaşlara her konuda hizmetler sundu. Bilindik belediyecilik hizmetlerinin yanında birçok örnek projeye imza atan Pamukkale Belediyesinin bu projeleri ödüllerle taçlandı. 2022 yılının ilk ayında Türkiye Belediyeler Birliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen “Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması”nda Pamukkale Belediyesi “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi” projesiyle ödüle layık görüldü. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldı. Yine Ocak ayı içinde Türkiye’nin köklü gazetelerinden Yeni Asır tarafından Ege Yatırım İhracat İnovasyon Teknoloji Ödülleri’nde (EGE YİİT) Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan “Seyir Tepesi Şehir Ormanı” projesi ile en iyi proje dalında ödüllendirildi. Ülkemizin eğlence sektörünün ilk ve tek yarışması “ATRAX Star Awards 2022- Eğlence ve Rekreasyon Ödülleri”nde Pamukkale Belediyesi, “Yılın Mutlu İlçesi” ve “En Başarılı Büyük Ölçekli Belediye Parkı” ödüllerine layık görüldü. Ayrıca 7. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda Pamukkale Belediyesi, 138 yıllık geçmişe sahip olan Tarihi Belenardıç Camii Restorasyonu ile birincilik, Pamukkale Arama Kurtarma Timi (PAKUT) kurulması projesiyle de üçüncülük ödülüne layık görüldü. Yılın son aylarında ise Ankara’da düzenlenen “Tam Bana Göre Festival” sloganıyla yapılan “Yerel Yönetimler Gençlik Festivali”nde Gençlik, Spor ve Yazılım kategorisinde Pamukkale Belediyesi Aktepe Sosyal Tesisleri “Genç Belediye Ödülü”ne layık görüldü. Böylece Pamukkale Belediyesi, 2022 yılını 7 projesine ödül alarak tamamladı. 2020 yılında kurulan Pamukkale Arama Kurtarma Timi (PAKUT) Ağustos ayında İstanbul AFAD Yönetim Başkanlığı Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Akreditasyon ve Destek AFAD Gönüllüleri Sertifika Teslim Töreninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından “Hafif Ekip Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon sertifikası” verildi. 

MAHALLELER NAKIŞ GİBİ İŞLENDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesinin altyapı çalışmaları yaptığı 2022 yılında Pamukkale Belediyesi de üstyapı da önemli yatırımlar yaptı. On binlerce vatandaşın yaşamını sürdürdüğü Karşıyaka ve Deliktaş mahalleleri başta olmak üzere, Fatih, Anafartalar, Dokuzkavaklar ve Aktepe mahallelerinde tüm sokak ve caddeler adeta nakış gibi işlendi. Yollar beton kilit parke ve asfalt ile güzelleştirilirken, bordur taşları ile tüm sokaklar vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi. Bu çalışmaların büyük çoğunluğu planlanan tarihten önce tamamlanırken, birçok mahallede de çalışmalarda sona yaklaşıldı. Pamukkale Belediyesi bu dev üst yapı çalışmalarının yanı sıra birçok mahallede de beton kilit parke taşı döşeme işini de gerçekleştirdi. İhtiyaç olan tüm mahallelerde bu uygulama yapılarak, vatandaşların daha modern yollara kavuşması sağlandı. Tüm bu çalışmalar için yaklaşık 250 milyon TL bütçe kullanıldı.  

EĞİTİME DEV DESTEK

Pamukkale Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda eğitim konusunda önemli çalışmalara imza attı. Deliktaş Mahallesi’ndeki Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 2022 yılının Nisan ayında hizmete sunuldu. 6 kat ve 24 derslikten oluşan okulda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın planlamasına göre, inovasyon atölyeleri, yabancı dil öğrenme sınıfları, konferans salonu, mescit, kütüphane etkileşim imkânları, çeşitli faaliyetlerle öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmesi sağlanıyor. 9,5 milyon TL’ye mal olan okulla eğitime önemli bir destek sağlandı. İlçede yaşayan ihtiyaç sahibi 2 bin 500 öğrenciye 8 ay boyunca aylık 250 TL’lik eğitim yardımları yapılmaya devam edildi. Kavakbaşı Mahallesi’nde ise atıl durumda bulunan okulda yapılan çalışmalar sonrası Kavakbaşı Doğa ve Fen Okulu yapıldı. Yine geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimi için Aktepe Sosyal Tesisleri’nde Robotik Kodlama Merkezi hizmete sunuldu. Ayrıca sömestir tatilinde çocuklara yönelik atölye açılarak, ara tatilin verimli geçilmesi sağlandı. Bu çalışmaların yanı sıra ilçe genelinde bulunan tüm okulların ihtiyacı olan tadilat çalışmaları da yerine getirildi. 

HER KESİME UYGUN KURSLAR DÜZENLENİYOR

Pamukkale Belediyesinin “Pamukkale’de Kurs Zamanı” sloganıyla yaz ve kış dönemi olmak üzere 2 farklı dönemde yaptığı çalışmalar devam ediyor. Halk Eğitim Müdürlüğü’nün eğitmenleri ile Pamukkale Belediyesinin Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binası başta olmak üzere Fatih Kapalı Pazar Yeri, Yunus Emre Mahalle Konağı ve İncilipınar Caddesi’ndeki Pamukkale Belediyesi Kurs Merkezi’nde kurslar yaz kış binlerce vatandaşımızın katılımı ile devam ediyor. Başta yabancı dil olmak üzere yaklaşık 25 ayrı dalda binlerce Pamukkaleli eğitim görürken, özellikle el sanatları kurslarında ortaya çıkan eserler kadınlar tarafından satılarak aile bütçesine katkı sağladılar.

HER FIRSATTA PAMUKKALE TANILDI

Turizm ilçesi olan Pamukkale’de tanıtım da çok önemsendi. 2022 yılında üyesi olunan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 38. Olağan Meclis Toplantısı ve İklim Krizine Karşı Kentsel Adaptasyon toplantısına Pamukkale Belediyesi ev sahipliği yaptı. Ülkemizin dört bir yanından gelen birlik üyesi belediyelerin temsilcileri 3 gün boyunca gezdikleri ilçenin güzelliklerine hayran kaldılar. Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı girişinde bulunan “Pamukkale Belediyesi Turizm Merkezi”nin açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Denizli Genç Aşçılar Derneği ile “2. Denizli Uluslararası Yemek Yarışması ve Barbekü Festivali” düzenledi. 20 ülkeden 242 yarışmacının katıldığı etkinlik için dünyanın dört bir yanından ünlü şefler Pamukkale’ye geldi. Dünyanın kekik merkezi Gözler’de iki gün süren “Kekik ve Lavanta Festivali” düzenlendi. “Denizli Kekiği”nden sonra “Denizli Nar”ı ve “Denizli Ayva”sının coğrafi işaretinin alınması ile ilgili girişimlere başlandı. Denizli Otomobil Sporları Derneği “Pamukkale Seyir Tepesi Otomobil Festivali” Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi’nde gerçekleşti. Yine aynı yerde Pamukkale Üniversitesi ile ortaklaşa olarak “Seyr-i Bilim Şenliği” gerçekleştirildi. Seyir Tepesi, Karadeniz Festivali’ne de ev sahipliği yaptı. Pamukkale Belediyesi, “Tam Bana Göre Festival” sloganıyla yapılan “Yerel Yönetimler Gençlik Festivali”nde bu yıl da katılarak, Ankara’da Pamukkale rüzgârı estirdi. Sempati Hayvanları Koruma Derneği iş birliği ile düzenlenen “Denizli Patifest 2022” renkli görüntülere sahne oldu. Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen 11. Ulusal Popüler Müzik Festivali Pamukkale Belediyesinin destekleriyle gerçekleşti. Öte yandan Türkiye'nin yerli otomobili olan Togg'dan Pamukkale Belediyesi “Pamukkale” renginden 10 adet alacak. 

SIFIR ATIK BELGESİ ALINDI

Pamukkale Belediyesi, geride kalan yılda sıfır atık ve çevre konusunda da önemli çalışmalara imza attı.  2019 yılından bu yana Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11.11. tarihinde “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganı ve “11 Milyon Fidan, Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde 11 Mahallede 11 bin 11 fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Türkiye Çevre Haftası’nda Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda “Tek Bir Dünya” adıyla yapılan etkinlikte çocuklara çevre konusunda bilgilendirmeler yapıldı.  Pamukkale Belediyesi, ilçedeki yeşil alan ve parkları süslemek için kullandığı çiçek ve bitkilerin üretimini kendi fidanlığında gerçekleştirmeye devam ederken, üretim teknikleriyle birlikte ortalama 6 milyon TL tasarruf sağladı. İlçe genelinde 50 adet “Sıfır Atık İkili Toplama Sistemi Konteyneri”nin montajı yapıldı. Bu proje kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 2 milyon TL’lik hibe desteğini sağlandı. İlçe genelinde 28 noktada yer alan mobil atık getirme merkezinin yanında Atık getirme Merkezi de kuruldu. Pamukkale Belediyesi Atık Getirme Merkezi Kayıhan Mahallesi 2047 sokakta bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde hizmet vermeye başladı. Bu tesisle birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Pamukkale Belediyesi’ne Sıfır Atık Belgesi verildi. Öte yandan ilçe genelinde sayıları yaklaşık 60 bin olan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yıl içinde Şap, Sığır ve koyun-keçinin Brucellozu, çiçek, veba, LSD ve Tüberkülin gibi hastalıklara karşı aşılanması için Pamukkale Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile işbirliği yapıldı. Besicilik yapan vatandaşlar için Pamukkale Belediyesi, yem ve tohum desteği sağladı. Yine tarımla uğraşan çiftçilerin arazilerine ulaşması için arazi yolları açmaya devam etti

TARİHE SAHİP ÇIKILIYOR

Pamukkale Belediyesi, tarihi miraslara da sahip çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 1884 yılında yapılan Tarihi Belenardıç Camisi’ni restore ederek hizmete sunan Pamukkale Belediyesi, bu kez Kurtluca’daki Merkez Şenol Efe Camisi’nde de restorasyon çalışmalarına başladı. 1956 yılında yapılan camide çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor. 2022 yılında Pamukkale Belediyesi özel günlerde çeşitli etkinlikler düzenledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları başta olmak üzere anneler günü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 21 Eylül Alzheimer Günü gibi özel günlerde, sergi, konser, etkinlik ve organizasyonlar gerçekleştirildi. İlçe genelinde yüzlerce parkta yenileme çalışması yapılırken, yeni parklar da ilçe halkının kullanımına sunuldu. 

ŞAMPİYONLUKLAR KAZANILDI

Sporun ve sporcunun yanında olan Pamukkale Belediyesi, bu konuda önemli projeleri hayata geçirdi. Akköy mahallesinde atıl durumda olan futbol sahası 9 milyon TL’lik maliyetle FİFA Standartında zemin, 600 kişilik tribünü, modern soyunma odaları, otopark alanları ve çevre düzenlemeleri ile Denizli amatör futbol camiasına kazandırıldı. Aktepe’deki Akvadi Parkı’nın içinde bulunan futbol sahasının zemini değiştirilerek FİFA standartlarına kavuşturuldu. İlçe genelinde 30 mahallede 30 halı saha, 4 basketbol ve 2 de tenis kortu yapımına başlandı. İlki 2021 yılında yapılan Pamukkale Güreşleri, 2022 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa olarak “Denizli Yağlı Güreşleri” adıyla gerçekleştirildi. Albayrak Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde 43’ü başpehlivan 500’ü aşkın pehlivanın kol bağladığı bu büyük organizasyon bu konuda ilimizi iddialı konuma getirdi. Pamukkale Belediyespor çatısı altında yer alan Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı 2. Lig’de namağlup yoluna devam ederken, 1. Lig’i zorluyor. Kadın Voleybol takımı ise Türkiye Kadınlar Voleybol 2. Lig 8. Grup’ta mücadele ediyor. Grupta ilk 2 sırada yer almayı hedefleyen takımımızın 1. Lig’e yükselmesi için gereken ne varsa yapmaya devam ediyoruz. İlçede faaliyet gösteren 28 kulübe içinde eşofman takımı, yağmurluk, futbol, basketbol ve voleybol branşları için antrenman ve maç formaları, antrenman yeleği, futbol, basketbol ve voleybol topları ile çeşitli antrenman gereçlerinin de yer aldığı malzemeler kulüp temsilcilerine düzenlenen törenle verildi. Kulüplere verilen malzemelerinin tutarı ise yaklaşık 500 bin TL oldu. Pamukkale Belediyesporun Goalball takımı 18-22 Temmuz tarihlerinde Kocaeli’nde gerçekleşen Goalball Yükselme Liginde ikinci olarak, Goalball Kadınlar 2. Ligine yükselme başarısı gösterdi. Pamukkale Belediyesinin desteklediği Denizlili sporcular Şeyda Nur Kaplan ve Berfin Altan'ın da aralarında bulunduğu Türkiye Golbol Kadın Milli Takımı Dünya Şampiyonu oldu. Mavi-beyazlı kulüp Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) tarafından 25-27 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya Kemer'de düzenlenen “Petank 2. Ligi”ne katılan ilk Denizli takımı olurken, 40 takımın katılımı ile yapılan müsabakalar sonunda Pamukkale Belediyespor Bocce Takımı şampiyon olarak 1. Lig’e yükselmeyi başardı. Akköy Stadı ve Akvadi Stadı’nda ise Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Türkiye Kriket Açık Alan Şampiyonaları yapıldı. Ayrıca Aktepe Sosyal Tesisleri’nde 20’den fazla branşta açılan spor kurslarında binlerce genç spor yapma imkânı buluyor.

2023 YILI DAHA GÜZEL OLACAK

Pamukkale Belediye Başkanı Avni örki, yeni yıl mesajında 2023 yılının sağlık ve mutluluk getirmesini temenni etti. “2022 yılını geride bırakıp 2023 yılına coşkuyla, heyecanla ve umutla merhaba diyoruz” diyen Başkan Örki, “2022 yılı hem dünyamız için hem ülkemiz için birçok zorluğa gebe oldu. 2022 yılı maalesef Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan kıtlık, doğal afetler, savaşlar gibi nedenlerle insanlık âlemi için imtihan dolu bir yıl oldu. 2023 yılının inşallah dünyamız, ülkemiz, milletimiz ve Pamukkale’miz için hayırlara vesile olacağına inancımız tamdır. Pamukkale Belediyesi olarak 2022 yılına baktığımızda dolu dolu bir yıl geçirdiğimizi görüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarımız Türkiye’nin dört bir tarafında da övgüyle bahsedildiğini görüyoruz. Bu çalışmaların dikkat çekmesi ile birçok yarışmada da Pamukkale Belediyemizin ödüllerle ayrılmış olması bizleri ayrıca mutlu etti. Spordan eğitime, tarımdan turizme, aklınıza gelebilecek olan her alanda belediye olarak vatandaşımızın hep yanında olduk. 2023 yılında bu desteklerimizi de arttırarak sürdürmeyi planlıyoruz. 2023 yılında Pamukkale Belediyemiz yoğun çalışmalarıyla milletimizin yüzünü güldürmeye, insanımızı mutlu etmeye, geleceğe çok daha iyi bir Pamukkale bırakmaya gayret edecek. Ekibimiz, personellerimizle birlikte insanlarımızın bize yapmış olduğu destekler, dualarıyla birlikte 2023’ün çok daha güzel bir sene olacağının müjdesini şimdiden sizlerle paylaşmak isterim. Ülkemiz için önemli bir sene olan Cumhuriyetimizin 100. yılını da idrak edeceğimiz 2023 yılına yeni umutlarla, dinamizm içerisinde merhaba demeye hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle önümüzde bizi bekleyen 2023 yılının milletimizin için ilçemiz için ve siz değerli hemşehrilerimizin aileleri için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.