PAMUKKALE ZABITASI’NDAN OKUL KANTİNİ DENETİMİ

Pamukkale Belediyesi Zabıta Ekipleri, ilçede bulunan okulların kantinlerinin denetimini gerçekleştirdi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Yeni kontrollü normalleşme süreci ile birlikte okullarımızın da açılmasıyla, kantin denetimlerimizi sıklaştırdık” dedi.

  • 22 Mart 2021 - 16:48
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Pamukkale Belediyesi, yeni kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte, koronavirüs mücadelesi kapsamında yoğunlaştırılmış denetim faaliyetlerini hızla sürdürüyor. Belediye Zabıta Ekipleri, Pamukkale ilçesi sınırları içerisinde bulunan tüm okul kantinlerinin denetimini gerçekleştirdi. Zabıta ekiplerince kantinlerin temizlik şartlarına, ürün fiyat etiketlerine, gıda ürünlerinin son kullanım tarihlerine, hijyen sertifikalarına, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları ile birlikte, Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi Tedbirleri kapsamındaki kurallara uyulup uyulmadığı detaylı bir şekilde inceleniyor.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEYE DEVAM

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, belediye zabıta ekiplerinin okul kantini denetimleri çerçevesinde öğrencilerin daha hijyenik ve sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmelerini hedeflediklerini belirtti. “Koronavirüsle mücadeleye ara vermeksizin devam ediyoruz” diyen Başkan Örki, “Pandemi sürecinde ilk günden bu yana teyakkuzdayız. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları ortak yaşam merkezleri başta olmak üzere okullar, parklar, sağlık ocakları, PTT şubeleri, camiler, polis ve jandarma karakolları, yurtlar ile kamu binaları, esnaflarımızın işyerlerini düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Bununla birlikte de, Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizle, yeni kontrollü normalleşme sürecinde ilçemizde gerçekleştirdiğimiz rutin denetimlerimize ek olarak, koronavirüsle mücadele kapsamındaki kurallara uyulup uyulmadığının kontrolünü de yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına uymalarıdır” diye konuştu.