PAMUKKALE BELEDİYESPORLU BEYTULLAH SARI ALTIN MADALYAYA ABONE

Pamukkale Belediyesporlu pehlivan Beytullah Sarı, katıldığı yağlı pehlivan güreşlerinde altın madalyaya abone oldu. Başarılı sporcu son olarak Kocaeli Sekapark Yağlı Pehlivan Güreşlerinde tozkoparan dalında 80 sporcu arasında birinciliğe ulaştı.

  • 06 Haziran 2022 - 21:03
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Pamukkale Belediyespor geçen yıl yapılan Pamukkale Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ardından bu branşta faaliyetlerine başlamıştı. Mayıs ayı başında yeni sezon yağlı pehlivan güreşlerinde mavi-beyazlı kulübün sporcuları mücadele etmeye başladı. Pamukkale Belediyesporlu 14 yaşındaki Beytullah Sarı bu sezon tozkoparan dalında er meydanına çıktı. 14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde birinci olan Beytullah Sarı, 22 Mayıs’ta İzmir Aliağa 16. Helvacı Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde tozkoparan dalında da 70 sporcu arasında birinci olarak altın madalya kazandı. 28 Mayıs’ta Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Kınık Yağlı Pehlivan Güreşleri yer alan Beytullah Sarı, 83 sporcu arasında verdiği mücadeleden altın madalyaya ile ayrılmayı bildi. Başarılı sporcu 29 Mayıs’ta yine Antalya’da Finike Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde boy gösterirken, burada da 94 sporcu arasında birinci olma başarısını gösterdi. Son olarak 4-5 Haziran tarihleri arasında Kocaeli’de düzenlenen Sekapark Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katılan Beytullah Sarı, yine tozkoparan dalında bu kez 80 sporcu arasında birinci olarak bir kez daha altın madalya almaya hak kazandı. 

MİNDERDE DE MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Başarılı sporcu yağlı pehlivan güreşlerinin yanı sıra minder güreşinde de başarılı sonuçlara imza atıyor. 26 Mayıs tarihinde Bursa’da yapılan U 15 Serbest Stil Türkiye Güreş Şampiyonası’nda 75 kilogramda mindere çıkan Beytullah Sarı, 74 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada üçüncü olarak bronz madalya aldı. Beytullah Sarı bu sonuçla kategorisinde ilk 4 sporcunun milli takıma seçilmesi nedeniyle milli takıma seçilme başarısını gösterdi.

DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Pamukkale Belediye Spor Kulübü Onursal Başkanı ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, spor konusunda mavi-beyazlı kulübün başarılarla anılmaya başlandığını ifade ederek, “Yağlı pehlivan güreşleri iddialı olduğumuz bir dal. 14 yaşındaki Beytullah Sarı katıldığı hem yağlı pehlivan güreşleri hem de minder güreşlerinde hem Pamukkale’mizi hem de Denizli’mizi başarıyla temsil ediyor. Kendisinin başarılarının devamını dilerim” dedi.