PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Pamukkale Belediyesi, Türkiye Çevre Haftası’na özel program düzenledi. Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda, ilkokul öğrencilerinin katılımıyla birbirinden özel etkinlikler gerçekleştirdi. Etkinlikte öğrencilere seslenen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Çevreyi bugüne kadar koruduğumuz gibi bundan sonra da korumaya söz veriyoruz” dedi.

  • 04 Haziran 2022 - 03:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Her günü çevre günü olarak görüp, çevreyi korumak için farklı konularda önemli çalışmalara imza atan Pamukkale Belediyesi, bu yıl tüm Türkiye’de Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinatörlüğünde “Tek Bir Dünya” sloganıyla kutlanan 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda ilkokul öğrencilerinin katılımıyla etkinlik düzenledi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin de bizzat katıldığı etkinlikte, Başkan Örki öğrencilerle birlikte, çevreyi daima korumaya söz verdiler.

BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLER YAPILDI

Pamukkale Belediyesi tarafından Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda düzenlenen Çevre Haftası etkinliğine, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, ilkokul öğrencileri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, geri dönüşümün önemini anlatan sergi, atık yağlardan sabun üretimi atölyesi, kompost çalışmaları, ipek böcekçiliği ile ilgili sergi açıldı. Goncalı Seren Bayraktar İlkokulu öğrencilerinden Damla Gürsoy ve Efe Şevket Pelit’in anne ve babalara çevre günü ile ilgili mesajlarını içeren mektubun okunmasıyla başlayan etkinlik, Osman Aydınlı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan çevre kirliliği ile ilgili tiyatro oyunuyla devam etti. Etkinlik boyunca öğrencilere ikramlarda bulunularak, Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda ki oyun alanlarında gönüllerince eğlenmeleri sağlandı. 

“SİZLERLE BİRLİKTE ÇEVREYİ DAHA İYİ KORUYACAĞIZ”

Pamukkale Belediyesi tarafından Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nda düzenlenen Çevre Haftası etkinliğinde, öğrencilerle bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte stantları gezerek sohbet etti. Başkan Örki, “Bugün, içinde yaşadığımız güzel dünyamızın farkına varmamız için ilan edilmiş bir gün” diyerek, “Sizlerle birlikte çevreyi daha iyi koruyacağız” dedi. Konuşmasında Belediye Başkanı Örki, “Şu içinde bulunduğumuz alan Türkiye’nin en büyük tematik şehir ormanı projesi. Bu alanın içerisinde gördüğümüz ağaçlardan yaklaşık 15 bin adet ağaç diktik biz. 100 binden fazlada bitki diktik. İstedik ki burası yemyeşil olsun. Tertemiz bir hava olsun. Çevre denince aklımıza sadece ağaç gelmesin. Tertemiz bir toprak gelsin. Tertemiz bir hava gelsin. Fabrikalar havayı kirletmesin. Araçların egzozundan dünyamızın havasını kirletici gazlar salınmasın. Topraklarımız kirletilmesin, yeşilimiz yok edilmesin. Evet sevgili kardeşlerim bu güzel dünyamız nasıl ki şimdi hep birlikte kullanıyoruz. Bizden sonra da bizim çocuklarımızla, torunlarımızla çok güzel bir çevre olarak kullanılsın istiyorum. Bugün burada güzel de bir mesaj verildi. ‘Nasıl olsa temizliyorlar’. Belediyemizde 285 temizlik görevlisi arkadaşımız 55 tane araçla bayramda, tatilde, her gün hiç durmaksızın ilçemizin her bir sokağını, parkını temizliyorlar. Bizim böyle çalışanlarımız var diye sakın ha etrafa çöp atmayalım. Çöp kutularının içerisine atalım. Ayrıştırma olarak koymuş olduğumuz istasyonlara plastik, kâğıt, metal, pil olarak ayrı ayrı atalım. Böylece çevremiz daha temiz olsun. Sevgili arkadaşlar, bugün burada öğrendiklerinizi ve öğretmenlerimizin anlattıklarını herkese anlatın” dedi. Öğrencilere son olarak, “Daha temiz, daha güzel, daha yeşil bir dünya için evet diyor muyuz?” diye soran Başkan Örki, tüm çocuklardan “Evet” sözünü aldı. Etkinlik sonunda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan TÜBİSAD ile birlikte yürütülen, 2021-2022 öğretim yılı içerisindeki, “Öğrenciler AEEE Topluyor” kampanyasında en çok atık toplayan okul olan Osman Aydınlı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Aslan’a ve programa katkı veren ilkokullara plaketlerini Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki takdim etti. Öğrencilere de, hediyeler verildi.