PAKUT HATAY’DA CAN’LAR KURTARIYOR

Pamukkale Belediyesinin PAKUT (Pamukkale Arama Kurtarma Timi) Hatay’da enkazdan canlar çıkarmaya devam ediyor. Eşi Ahmet Kahraman ile birlikte enkazdan çıkarılan 52 yaşındaki Sabreye Kahraman’ın kurtulduktan sonra ilk sözleri “Şükürler olsun ya Rabbim” oldu.

  • 09 Şubat 2023 - 12:24
  • Son Güncelleme : 09 Şubat 2023 - 12:26

Ülkemizin güneydoğu Anadolu bölgesini adeta yerle bir eden deprem felaketinin etkilediği illerden olan Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına Pamukkale Belediyesinin PAKUT (Pamukkale Arama Kurtarma Timi) ekibi de katılıyor. AFAD’ın koordinesinde gerçekleşen çalışmalarda fedâkarca yer alan PAKUT, birçok canın enkazdan çıkarılmasına katkı sağlıyor. PAKUT gönüllüleri Hatay’ın Akevler Mahallesi’nde depremin yıktığı Derinköy Apartmanı’nda yapılan çalışmalara da katıldı. Saatlerce süren çalışmalar sonunda 55 yaşındaki Ahmet Kahraman ve eşi 52 yaşındaki Sabreye Kahraman enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Sabreye Kahraman’ın enkazdan çıkarıldıktan sonraki ilk sözleri “Şükürler olsun ya Rabbim” oldu. PAKUT, 18 kişilik ekibiyle Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

BAŞKAN ÖRKİ HATAY’DA

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de depremden en çok etkilenen illerden Hatay’a gitti. Burada görev yapan PAKUT ekibi ve Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile bir araya gelen Başkan Örki, çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Pamukkale Belediyesi, depremin meydana geldiği ilk günden bu yana insani yardım malzemelerinin toplanarak deprem bölgesine gönderilmesi konusu başta olmak üzere tüm imkânları seferber etti.