ÖZTÜRK'TEN CORONA SORUSU

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk TBMM Başkanlığına verdiği 2 ayrı yazılı soru önergesi ile tüm dünyayı tehdit eden Corona Virüs hastalığından korunma yöntemlerinden şimdilik en etkilisi olan Steril Yüz Maskesi konusunu gündeme getirdi .

  • 26 Şubat 2020 - 10:25
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Öztürk , Sağlık Bakanı Koca’nın ve Ticaret Bakanı Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergeleri ile dünyayı kasıp kavuran ve sınırlarımıza dayanan Corona Virüsten korunmada kullanılan Steril Yüz Maskeleri konusunda sorularını sordu .

Yasin Öztürk , Bakanlara Ülkemizde Steril Yüz Maskesi üreten firma olup olmadığını , varsa kaç fabrikada ne kadar üretim yapıldığını , bu üretimin Türkiye için yeterliliğini sordu . Öztürk ayrıca Çin’den şimdiye kadar ne kadar maske alındığını , hastalık ortaya çıktıktan sonra iptal edilen maske alımı miktarını Bakanlardan cevap olarak istedi .

Denizli’yi de ilgilendirmesi muhtemel olan bir konuya da dikkat çeken İYİ Parti Denizli Milletvekili : “ Diğer ilgili Bakanlıklarla görüşme yapılarak, Türkiye’nin sağlık tekstili konusunda söz sahibi olabilmesi için firmaların desteklenmesi düşünülmekte midir? “ sorusu ile Denizli Tekstili’nin desteklenerek başka bir vizyona ulaşabileceğine işaret etti .