ÖZTÜRK, BÜYÜKŞEHİR ADAYINI ARIYOR

İYİ Parti Denizli teşkilatı, 31 Mart yerel seçimleri için Büyükşehir Belediye Başkan adayı arayışında.

  • 15 Ocak 2024 - 00:08
  • Son Güncelleme : 15 Ocak 2024 - 00:09

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, partisinden gelen yoğun desteğe rağmen Büyükşehir için adaylık açıklamasında bulunmadı. Haber merkezimize gelen bilgilere göre geçtiğimiz hafta içerisinde İYİ Partili iki önemli isme Büyükşehir için teklif götüren Öztürk, aradığını bulamadı.


İL BAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERMEDİ, BÜYÜKŞEHİR İÇİN TEKLİF GÖTÜRDÜ

8 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşen İYİ Parti Denizli il kongresinde aday olan Zafer Kaplan, Öztürk’ün teklif götürdüğü isimlerden biri oldu. Teklifi kabul etmeyen Kaplan, nazikçe reddederken Öztürk’ün Zafer Kaplan’a teklif götürdüğünü duyan partililer tepki gösterdi. 8 Ocak tarihinde il kongresinde Özer Tunçtürk’ü açıkça destekleyen Yasin Öztürk’ün, Zafer Kaplan’a teklif götürmesi şaşkınlıkla karşılandı.


MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINDAN BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞINA

İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk’ün teklif götürdüğü isimlerden birisi de İYİ Parti’nin 2023 genel seçimlerinde beşinci sıra milletvekili adayı avukat Uğur Çizmecioğlu oldu. Aldığımız bilgilere göre Çizmecioğlu teklifi kabul etmedi. 

ÖZTÜRK NEDEN ADAY OLMUYOR?

2023 Genel seçimleriyle partisinden milletvekili olarak seçilen, ülkücü camianın el üstünde taşıdığı önemli isimlerden biri olan Yasin Öztürk’ün neden aday olmadığı merak konusu. Özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in akıllara kazınan ‘kazanacak aday’ söylemiyle Denizli’de akla gelen tek isim Yasin Öztürk iken, vekilin Büyükşehir için adım atmaması partililerin tepkisini çekiyor. 

21’İNDE GELECEK OLAN GİK İLE ADAYLARIN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

21 Ocak’ta Denizli’ye gelecek olan İYİ Parti Genel İdare Kurulu için İYİ Parti Denizli il teşkilatında yoğun bir mesai var. Son dönemde üst üste gelen istifalar nedeniyle ağır yara alan İYİ Parti Denizli’de GİK hazırlığı önem kazandı. GİK’in Denizli’ye gelişi ile rozet takma ve üye katılım töreni hazırlamak için kolları sıvayan İYİ Parti Denizli teşkilatının adaylarını da 21’inde kamuoyuna açıklaması bekleniyor.