ÖZTÜRK: AVDAN KARARINI MECLİSTE TAŞIYACAĞIM

Denizli'nin Tavas ilçesi Avdan mahallesindeki kamulaştırma kararına mahallelinin itirazının yanında siyasilerdende destek geldi. İyi Parti Denizli Milletvekili Öztürk konuyu meclise taşıyacağını söyledi.

  • 05 Şubat 2022 - 19:18
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli'nin Tavas ilçesi Avdan mahallesindeki kamulaştırma ile ilgili konuşan İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, daha önce buna benzer kamulaştırmaların iptal edildiğini Avdan'daki olayın da iptal edilebileceğini söyledi. 

Yasin Özkürk, "Temrik Santrali ile ilgili 13 Ocak tarihinde 5103 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile üstün kamu yararı olduğu gerekçesi ile kamulaştırılma yapılmıştı. 3764 dönüm arazide 564 tane parsel ile ilgili MAPEG üzerinde kamulaştırma görevi verilmişti. Bu konuyla ilgili geçmiş dönemde bölge vatandaşlarımız bölge muhtarlarımız hatta AKP büyükşehir belediye başkanı ve Tavas belediye başkanı da dahil olmak üzere itirazlarda bulunmuş ve 3 Haziran 2020 tarihinde Çevre Şehircilik Bakanlığının ÇED raporunu iptal etme süreci yaşanmıştı. Lakin Sn. Cumhurbaşkanı üstün kamu yararı olduğu gerekçesi ile  böyle bir kararnameye imza atmıştı.

Biz 2 Şubat çarşamba günü Tavas Belediye Meclisine benimde imzam olmak üzere 7 tane Tavas Meclis üyesi ki içerisinde mevcut iktidarın meclis üyesi de söz konusu , bölgedeki bütün muhtarlarımız hatta bölge dışında Tavas'a bağlı 32 muhtarlık, Tavas ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü kuruluşu başkanları belediye meclisine bir önerge verdiler. Çünkü 13 Ocak tarihinde olan bu kararnameye 30 gün içerisinde iptali ile ilgili bir itirazın yapılması halinde bu kararname iptal edilebilir. Bunun örnekleri de var 2018 yılında Eskişehir de Alpu ovasında bir Cumhurbaşkanı kararnamesi kamulaştırma iptali ile karşılaştı. Lakin Belediye meclisinde gündeme getirilen bu önerge oyalamaya bile sunulmadan rafa kaldırıldı.

Dolayısıyla Tavas belediyesi bu konuyla ilgili itiraz hakkını kullanmamayı tercih etti . Anladığım kadarıyla Cumhurbaşkanı karara imza attıktan sonra Cumhurbaşkanın kararına biz ne yapabilir düşüncesi ile AKP belediye başkanları da daha önceden yapmış oldukları bu itirazın arkasında durmamayı tercih ettiler. İçinde birinci sınıf tarım arazileri bulunan yeraltı sularımızın etkileneceği, zeytinlik alanlarımızın bulunduğu bu güzide yerimizi Avdan Platformu ile birlikte gerekirse bizler itirazlarımızı yapacağız. Aynı zamanda konuyu TBMM de bir araştırma önergesi ile veya gündem dışı bir konuşma ile de gündeme getireceğim." ifadelerini kullandı.