ÖV-İŞ'TEN TERMİK SANTRAL TEPKİSİ

Denizli Eğitimci Öğrenci Veli İşbirliği Derneği Başkanı Canan Ulutürk Akçil, yazılı bir açıklamayla Avdan'da yapılması planlanan termik santral için tepki gösterdi.

  • 26 Mayıs 2020 - 18:05
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Eğitimci Öğrenci Veli İşbirliği Derneği Başkanı Canan Ulutürk Akçil yaptığı açıklamasında; "Tavas İlçemizde kömür katı yakıtlı termik santrali kurulması için ÇED raporu çıkmış durumda. Bu santral başta Tavas bölgesi olmak üzere birçok yerleşim yerini tehdit etmektedir. Acıpayam, Serinhisar, Kale, Beyağaç, Denizli Merkez ve Aydın Karacasu ilçeleri santral bacasından çıkacak olan kara dumanların etkisi altına girecektir. İnsanlarımız oksijen yerine zehir solumaya başlayacaktır" dedi.

Akçil açıklamasının devamında:

"Tavas’ta yatırım yapılması gereken çok daha önemli alanlar var. Tarım, Hayvancılık ve dokuma alanlarında yapılacak yatırımlarla bölge tarımı desteklenmiş olacak ve yöre insanı daha sağlıklı koşullarda üretim araçlarını kullanabilecektir. Zeytincilik hızla yayılırken santral bu yatırımlara darbe vuracaktır.

Yaklaşık

9000 futbol sahası büyüklüğündeki alan santral için ruhsatlandırılmıştır. 3870

hektarlık bu alanın yaklaşık 640 hektarı doğrudan çalışma sahasıdır. Bu santral

ayrıca yeraltı su kaynaklarına da büyük ölçüde zarar verecektir. Günde 5600 ton

suyu soğutma amaçlı olarak kullanacak olan santral kısıtlı olan su kaynaklarına

zarar verecektir.

ÖV-İŞ

olarak, öğrencilerimizin, velilerimizin nefes aldığı havayı kirletecek olan bu

santralin kurulmasını istemiyoruz. Gelişmiş dünya ülkelerinin terk ettiği

teknoloji yoksunu bu ilkel santraller kanser hastalarının sayısında da artışa

neden olacaktır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN’ı Tavas Termik Santrali konusunda samimi olmaya davet ediyoruz. Eğer gerçekten istemiyorlarsa çıkıp açık açık istemiyoruz demelidirler" sözlerine yer verdi.