OTONOMİ'DE MUHTEŞEM AÇILIŞ

Denizli’de otomotiv sektörüne yeni bir soluk getiren OTONOMİ’nin açılışı gerçekleşti. Siyaset ve iş dünyasını bir araya getiren OTONOMİ’nin açılışına Denizli’den yoğun bir katılım oldu.

  • 24 Kasım 2019 - 16:02
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de OTONOMİ’nin resmi açılış programı Beylerbeyi’nde bulunan yerinde 23 Kasım bugün gerçekleşti. Denizli’nin önde gelen siyaset ve iş dünyasının önemli isimlerini ağırlayan açılış programına yoğun bir katılım oldu. Kurdele kesme töreninden önce sırayla kürsüye davet edilen siyasi ve iş dünyasının önemli isimleri OTONOMİ’nin Denizli’ye hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Tesisin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür eden Denizli Valisi Hasan Karahan, “ Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Güzel bir eser, gurur duyuyoruz. İnşallah Denizli OTONOMİ’de de başkent olacak diyorum.” Dedi.

ZEYBECİ: DENİZLİ TÜRKİYE’DE

İKİNCİ EL OTOMOBİLDE DE TÜRKİYE’NİN MERKEZİ OLACAKTIR

Denizli’nin Türkiye’de  ikinci el otomobilde merkez olacağının altını çizen Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci, “ Bu şehir Türkiye’de bir çok şehrin yaşadığı insanın özendiği bir şehirdi. İlk başladığımızdan beri tek bir hedefimiz vardı. Biz Türkiye’de bir numara olacağız. Ege’nin vizyon şehri olacağız ardından da Türkiye’nin parlayan yıldızı  olacağız ve ardından da Avrupa’nın örnek şehirlerinden bir tanesi olacağız dedik. Elhamdülillah bunları olduk. Denizli bugün kamyon merkeziyse, otobüs ticaretinin merkeziyse Denizli Türkiye’de ikinci el otomobilde de Türkiye’nin merkezi olacaktır inşallah. İlkleri yapmak zordur. Buradaki boş alana bu güzel projeyi oturmadan önce görebilen arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Arkadaşlarımız ilk geldiğinde dedik ki sonuna kadar arkanızdayız ve şu anda da sonuna kadar arkalarındayız. Tüm esnaflarımızın işleri bereketli olsun. Sayınız giderek artsın.” dedi.

BAŞKAN TAŞER, OTOMOTİV

SEKTÖRÜNÜN SIKINTILARINDAN BAHSETTİ

Açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan  ev sahibi OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Berzan Taşer, Otomotiv sektöründe yaşanan sıkıntılardan da bahsetti. Katılım sağlayan herkese teşekkür eden Taşer konuşmasında, “ Sosyal donatılarıyla, noteriyle ekspertiz merkeziyle, sosyal tesisleriyle, camisiyle bir çok farklılık ve donatılarıyla kurulan bu tesis bütün ihtiyaçları karşılayacak şekilde kurulmuştur. Bu sektörde bazı problem ve sıkıntılar söz konusu bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse bu yıl 3,5 milyonu kayıt dışı araç satışı gerçekleşmiştir. Ayak üstü dediğimiz, emlakcının, tostcunun yani sektörle hiç alakası olmayanların mağduriyet doğuran kişilerin yapmış olduğu satışlardan kaynaklanmıştır. Bu kayıt dışı durumlar hem mesleğimizin prestijini yok etmiştir hem de ülke ekonomisinde ciddi bir vergi kayıbına sürüklemiştir. Federasyonlarımızın girişimleri sonucunda mesleki yeterlilik belgesi, yetki belgesi ve iş yerlerinin sektöre uygunluk belgesi gibi bir takım kanuni ve idari düzenlemeler yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu hususta ülke yöneticilerimizin ve yerel yöneticilerimizin gerekli önlemleri alıp gerekli düzenlemeleri yapacağına olan inancımız tamdır. Yeni yasal düzenlemeler çerçevesinde bu işi meslek olarak yapmak istiyorsak, kurumsal olarak yapmak istiyorsak çiftlik sahibi olmamız lazım, belge sahibi olmamız lazım. Burada bir çok insanın emeği var. OTONOMİ Denizli’nin bugünlere gelmesinde başta yerel yöneticilerimiz ve ülke yöneticilerimiz olmak üzere tüm meslektaşlarım adına ve OTONOMİ Denizli ailesi adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

OTONOMİ’YE SARAYKÖY

BELEDİYESİNDEN TAM DESTEK

OTONOMİ tesinin uzun yıllardır planlanan bir proje olduğunu söyleyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş,  “Bu güzel tesis bu hale gelirken uzun yıllar planlamasıyla Denizli’yi bu sektördeki sıkıntılarını bilerek yapılmasında çok önemli bir yer tutmuştur. OTONOMİ’nin planlama aşaması 2011 yıllarına kadar uzanıyor. Bugün Denizli’de sıklaşmış otomotiv sektöründeki meslektaşlarımızın da en kısa zamanda buraya gelmesini temenni ediyoruz. Biz Sarayköy Belediyesi olarak böyle hizmetlerin daha da sıklaşması ve çoğalması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

ÖRKİ: BİZLER YEREL İDARECİLER

OLARAK OTONOMİ’YE HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ

Konuşmaları sırasından OTONOMİ’nin oldukça önemli bir yatırım olduğunun altını çizen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “ OTONOMİ Egemizde bir inci yine Türkiye’de de bana göre bir inci önemli bir yatırım. Yerel yöneticiler olarak  Biz Berzan başkanımızla birlikte çeşitli kereler bir araya geldik. Sayın bakanımızın önderliğinde başlatılan bu yatırım belediye başkanımızın destekleriyle bugünlere kadar geldi. Bizler yerel idareciler olarak bu yatırımların daha da güçlenebilmesi Denizlimizin bölgesinde ve Türkiye’de bu işi en iyi şekilde yaptığını tescilliyebilmesi adına yapılması gereken ne varsa yerine getireceğiz.” dedi.

ZOLAN, OTONOMİ’NİN

FAYDALARINDAN BAHSETTİ

Selamlama konuşması yapmak için kürsüye davet edilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  konuşması sırasında OTONOMİ’nin sağladığı faydaların altını çizerek, “OTONOMİ şehir içindeki sıkıntılı alanlardan güzel bir yere taşınmış oldu aynı zamanda kümelenme dediğimiz o güzelliği yakaladılar. Kümelenme neyi getiriyor. Vatandaşımız açısından çok bir kolaylığı getiriyor. Bir araç almak isteyen vatandaşımız geldiğinde çeşitli alternatifleri, modelleri, fiyatları bir arada görebiliyor. Aynı şekilde burada iş yeri açan esnaflarımız açısından da OTONOMİ’nin çok büyük avantajları var. Otomobil diyince buraya gelen bin kişi, iki bin kişi büyük bir kalabalık araçlarınızı görebiliyor mutlaka birileri aracınıza talip olacaktır. Burada mülk sahibi olan herkesi şehir içindeki yerlerini kapatıp buraya gelmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

OTONOMİ’nin Denizli’ye kurulmasından dolayı gurur duyduğunu söyleyen İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “ Burası Denizli’de kaliteli ve güvenceli araç alış verişinin yapılacağı adres olacaktır. Böyle bir tesisin Denizli’mizde kurulmasından dolayı gurur duyuyorum ve teşekkür ediyorum. Esnaf kardeşlerimize hayırlı, bereketli kazançlar dilerim” dedi.

ÖZTÜRK: BİR ÇOK İNSANIN EMEĞİYLE

BU MUHTEŞEM ESER ORTAYA ÇIKTI

Konuşmaları sırasında OTONOMİ’nin sadece bir galeriden ibaret olmadığını söyleyen İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “ Bir çok insanın emeğiyle bu muhteşem eser ortaya çıktı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Burada yaklaşık 146 bağımsız bölümün 100 tanesi dolmuş vaziyette geri kalanlarında en kısa zamanda dolması ve merkezde ki oto satıcılarının da buraya taşınması en büyük arzumuzdur. OTONOMİ sadece bir galeriden ibaret değildir. Burası aynı zamanda bir belediyecilik hizmeti ve şehrin rahatlamasının en güzel vizyon projelerinden birisidir. Bugün burada arz-talep dengesi açısından piyasa da haksız rekabetin ortadan kaldırılması ve müşterilerimizin güven içerisinde gelerek istedikleri aracı seçmeleri, seçtikleri aracın pazarlığını yaparak noterden devrini gerçekleştireceği muhteşem bir kompleks.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesim

töreni için bütün siyasi ve iş dünyansın önde gelen kesimleri kürsüye davet

edilerek dualarla birlikte kurdele kesildi.