OTONOMİ DENİZLİ'DEN KRİTİK ÇAĞRI: KANUNİ SÜREÇ BAŞLATILSIN

Denizli Otonomi Başkanı Berzan Taşer, gerçekleştirdiği basın toplantısında 2. El araç satıcılarının şehir dışına tahliye sürecini uygulanmadığı konuyla ilgili yerel yönetimlerin ve Denizli Valiliğinin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı. Taşer,“ Eğer süreç başlatılmazsa Otonomi Denizli bünyesinde bulunan diğer arkadaşlarımızda yavaş yavaş şehir içerisine dönmeyi düşüneceklerdir. Bunun önüne geçilmesi gerekmektedir. buradan sizlerin aracılığıyla bir kez daha sesleniyorum. Lütfen gerekli yasal süreçleri başlatın saygıdeğer başkanlarım”dedi.

  • 23 Kasım 2021 - 16:27
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Otonomi Başkanı Berzan Taşer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Deyneli ve Mustafa Tokat Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.


BURUK GEÇEN 2 YIL

Taşer toplantıda sözlerine; “23 Kasım 2019’da yaptığımız resmi açılışımızın üzerinden 2 yıl geçti. Açılışımızın üzerinden 2 yıl geçmesini buruk bir şekilde kutluyoruz.  2 yıl önce konuştuğumuz ve sektörümüzle ilgili çözülmesini beklediğimiz sorunlarımızın hala giderilmemiş olması nedeniyle, bugün tekrar sizlerin karşısında olma ihtiyacı duyduk. Resmi Gazete’de yayınlanmasına rağmen yıllardır uygulanmayan şehir içi 2. El araç satıcılarının tahliye sürecini birçok defa dile getirdik. Artık şehir içerisinde 2. El araç alım satımı yapılması yasaklanmış bu işi yapan arkadaşlarımızın siteleşmesi gerektiği artık kanunen yer alan bir gerçeklik. Bizler bu siteleşme kararının alınmasıyla kurduğumuz hayalleri gerçekleştirmek adına elimizi taşın altına koyarak tüm meslektaşlarımızla birlikte otonomi Denizli rüyasını gerçekleştirdik. Şu an bu rüya, içerisinde bulunan 162 işletmeyle bir gerçeğe dönüştü. Yaklaşık yüz dönümlük arazi üzerinde yaptığımız bu tesis, Ege’de 1. Türkiye’de ise 2. sırada. Lakin bizim bu karara uyarak temellerini oturttuğumuz ve faaliyete soktuğumuz yatırımımızın ardından maalesef geçen 2 yıllık süreçte şehir içerisinde bulunan meslektaşlarımızın tahliyeleri hala gerçekleştirilmemektedir. Bu süreç Otonomi Denizli çatısı altında bulunan diğer meslektaşlarımızın da en büyük huzursuzlukları, hatta ve hatta şehir içerisine doğru gözlerinin yönelmesine neden olmaktadır.” diyerek başladı.


SİYASİLERİN KONUŞMALARINI HATIRLATTI

Nihat Zeybekci’nin Denizli Otonomi açılışındaki sözlerini hatırlatan Taşer;”Sayın bakanımızın çağrısını bende buradan tekrar etmek istiyorum.  Şehir içerisinde ki arkadaşlarımız artık bir an önce  otonomi denizli bünyesine katılmalı ya da siteleşme yolunda hızlı adımlar atmalıdır. Çünkü yasal düzenlemeler bu konunun çok net bir şekilde nasıl olması gerektiğini göstermektedir. “dedi. Taşer, konuşmasında Nihat Zeybekci’nin konuşmasıyla aynı çizgideki AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin konuşmalarını da hatırlattı.


YASAL SÜREÇLERİ BAŞLATIN ÇAĞRISI

Gerekli yasal süreçlerin başlatılması gerektiğini vurgulayan Taşer;“Arkadaşlar bizim Denizli için bir hayalimiz var. 2. el araç satışında Ege’nin birincisi olmak bize yetmez. Biz Türkiye’de birinci olmak istiyoruz ve bu potansiyeli taşıdığımıza da eminiz. Fakat bu sürecin uzamasının sebebi, elini taşın altına sokmayan yerel yönetimlerde. Osman başkanımız o gün yaptığı konuşmada Otonomi Denizli bünyesinde olan tüm arkadaşların şehir içinde mevcut yerleri varsa kapatmaları gerektiğini söylemektedir. Ama bunu söylemesine inanın gerek yok. Sayın Bakanımızın da dediği gibi gerekli tüm kanuni haklarımız mevcuttur ve yetkiler belediyelerimize verilmiştir. Hatta valiliklerimize de gerekli yetkiler verilmiştir. Sadece harekete geçilmesi ve şehir içerisinde tahliye sürecinin başlatılması gerekmektedir. Eğer süreç başlatılmazsa Otonomi Denizli bünyesinde bulunan diğer arkadaşlarımızda yavaş yavaş şehir içerisine dönmeyi düşüneceklerdir. Bunun önüne geçilmesi gerekmektedir. buradan sizlerin aracılığıyla bir kez daha sesleniyorum. Lütfen gerekli yasal süreçleri başlatın saygıdeğer başkanlarım.”dedi.

GERİ DÖNÜŞ KAOSA NEDEN OLABİLİR

Denizli Otonomi bünyesindeki işletmelerin Denizli merkezine dönmesi halinde oluşabilecek kaosa değinen Taşer;“Sadece bir günlüğüne her işletmemizden 3 araç çıkararak şehir içerisinde belirli noktalara park etsek bile orada trafiğin nasıl zor bir duruma düşeceğini sizlerde çok net göreceksiniz. Şehir içerisinde bulunan arkadaşlar, Pamukkale Belediyesi zabıtalarının bu kararı uygulamaya çalıştığı 2 girişimde de, eylem kararı almışlardı. Şimdi Otonomi Denizli bünyesinde bulunan arkadaşlarımız “bizde tepki göstermek istiyoruz” deseler biz hangi birine dur diyebiliriz. Biz bir karmaşadan yana değiliz. Mevcut kanun neyse onun uygulanmasını istiyoruz.”ifadelerini kullandı.

DENİZLİ VALİLİĞİ MÜDAHİL OLSUN

Denizli Valiliğinin konuya müdahil olması gerektiğini belirten Taşer;“Denizli Valimizde bu konuyla ilgili yetkililerden biridir. Mevcut kanunun faaliyete geçirilmesi konusunda ona da önemli bir sorumluluk düşmektedir. Kendisi sorumluluğu aldığı takdirde büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz de süreci destekleyeceklerdir. Ayrıca şehir içerisinde bulunan meslektaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Bizler sizlerin yanında olmaya hazırız. Arzu ederseniz Otonomi Denizli çatısı altında isterseniz başka bir siteleşmede sizlerin yanında durmaya devam edeceğiz. Gelin sektörümüzü en iyi şekilde beraber temsil edelim. Gelin denizli’nin daha güzel bir şehir olması yolunda hep beraber ortak akıl ile yol alalım.” Şeklinde konuştu.

FEDERASYON BAŞKANINDAN DESTEK MESAJI

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç'ta basın toplantısına Ankara'dan yolladığı video mesaj ile katıldı. Başkan Erkoç destek mesajı verirken tahliye süreçlerinin başlatılmamasıyla güven sorunu yaşandığını ve haksız rekabetin ortadan kalkmadığını vurguladı.

İŞTE TOPLANTI'DA İZLETİLEN O VİDEOLARIN LİNKLERİ

https://www.youtube.com/watch?v=sl406B9lSBc

https://www.youtube.com/watch?v=ETEtQ6bXGcI

https://www.youtube.com/watch?v=aGD4UnmfP0c

https://www.youtube.com/watch?v=2WxkNYjv8NM