ÖTENAZİYİ İSTEMEDİ YAŞATMAK İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Hidrosefali rahatsızlığı olan ve tedavi edilmezse yaşamı ölüm ile sonuçlanacak olan sokak kedisi için kampanya başlattı. Pet Kuaför’ünde tedavi masrafları karşılanana kadar köpeklerin yıkanma ve makas tıraşıyla birlikte 50 liraya yapacağını duyurdu.

  • 19 Ağustos 2020 - 07:50
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de evcil hayvanların tüy bakımlarını, düzenli kesimlerini, tarama işlemlerinin yapıldığı Sempati Pet Kuaför, hidrosefali hastası Umut isimli sokak kedisi için kampanya başlattı.

Sempati Pet Kuaför sahibi Naz Yılmaz’a 2 aylıkken tedavi edilmesi için getirilen Umut’un hidrosefali rahatsızlığı bulunuyor. Şuan 6 aylık olan Umut kedinin rahatsızlığı tekrar nüks ettiği için Yılmaz, tedavi edilmesi adına birçok kliniğe başvurdu. Tedavi masrafı 10 bin lira istenen Umut için Yılmaz’ın çevresinden ötenazi yaptırması talebi geldi.

Ancak Yılmaz, tedavisini üstlendiği Umut kedi için ötenaziyi değil bir kampanya başlatarak hayatta tutmayı tercih etti. Sosyal medyadan “Umut Fotoğraflarda Kalmasın” isimli kampanyasının duyurusunu yapan Yılmaz, 10 bin lirayı toplayana kadar Sempati Pet Kuaför’de köpeklerin yıkanma ve makas tıraşıyla birlikte 50 liraya yapacağını açıkladı.

“Gerekirse sabaha kadar tıraş yapalım, gözlerimizden uyku aksın ama Umut yaşasın” diyen Naz Yılmaz, “Hidrosefali olan kedimizin yaşamı tedavi edilmediği takdirde ölüm ile sonuçlanabilir. Çok araştırma yaptım şuan İzmir’de acılarını biraz olsun dindirmek için bir ilaç bulabildim. Ankara’da 10 bin liraya mal olacak tedavisi olmazsa ölebilir. Çok kısa zamanımız kaldı. Baktığım canlıların ve diğerlerinin ötenazi olmasını asla istemiyorum. Umut da bunlardan birisi… O’nu yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Normalde 150 liraya yaptığımız yıkama ve makas tıraşını Umut için 50 liraya yapacağız. Gerekirse sabaha kadar çalışıp Umut’u yaşatacağız” dedi.