TÜRKİYE'DE BİR İLK DENİZLİ'DE YAŞANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kurdukları Millet İttifakı'nın ilk ortak mitingi için Denizli'de vatandaşların karşısına çıktı.

  • 06 Mart 2019 - 16:14
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

31 Mart yerel seçimleri öncesi İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilk ortak mitingini Denizli’de yaptı. 24 Haziran seçimlerinde 3 milletvekili çıkaran CHP’nin Büyükşehir Adaylığını İYİ Parti’ye verdiği Denizli’ye özel bir ilgi ayıran iki lider, 29 Ekim Bulvarı üzerinde vatandaşlara seslendi.

Alanı dolduran kalabalığın karşısına çıkan ilk isim CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. DENİZLİ DİRENİŞİN SİMGESİDİR Burdur programının ardından Denizli’ye gelen Kılıçdaroğlu, Denizli’nin direnişin simgesi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kaldı. Biz sosyal demokrat belediyeciliği geri getirme sözü veriyoruz. Biz direnmenin sözünü veriyoruz. Denizli direnişin simgesi. Kuvay-i Milliye’nin en önemli direniş merkezlerinden birisi Denizli’dir. Bu direniş bizim simgemizdir. 31 Mart geldiğinde sizlerin de dediği gibi Yetti Gari diyeceksiniz.

ERKEKLERE KÜRKLE SESLENDİ

Buradan erkeklere sesleniyorum. Resmi Gazetede yayınladılar, kürkte vergiyi sıfırladılar. Yarın gidin kürk alın ancak şunu da unutmayın içtiğiniz suda 5 vergi var. Elektrikte 4 vergi var. Bindiğiniz dolmuşa bile vergi ile biniyorsunuz. Siz bunlara vergi öderken saray sosyetesi kürk almak için vergiyi sıfırlıyorlar.

CENNET ÜLKEDE CEHENNEMİ YAŞIYORUZ

17 yılda ülkeyi tek başına iktidar oldular. İstedikleri her şeyi yaptılar. İstedikleri kuruma istediklerini isimleri atadılar. 17 yıldır iktidarlar nasıl olur da bu milleti soğan kuyruğuna soktular. Oy verirken buna dikkat edin. Denizli'ye bakıyorum Cennet gibi bir yerde yaşıyoruz. Cennet gibi ülkede cehennemi yaşatıyorlar.

BİZİM MÜCADELEMİZ DEDİ…

Sandığa gideceğiz, oyumuzu vatanımız için vereceğiz, ülkemiz için vereceğiz. Biz bu ülkenin huzuru için mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz halk mücadelesidir. Bizim mücadelemiz görkemli büyük Türkiye mücadelesidir. Bizim mücadelemiz hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'dir. Bizim mücadelemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir Türkiye içindir.

AKŞENER BU BİR YEREL SEÇİM KİMSE TARTIYA ÇIKMIYOR

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı 11 milyon CHP'liye 5 Milyon İyi partiliye 1 milyon Saadet ve DP'liye terörist dedi diyerek Cumhurbaşkanı'na yüklendi. Akşener; "Kutuplaştırarak, anayı kıza, babayı oğula evladı babaya düşman ettiler. Sizler bizim için bu ülkenin vatansever aslı unsuru olan vatandaşlarımızsınız. Bu bir yerel seçim, hiçbir genel başkan tartıya çıkmıyor. Siz: muhtar, Meclis üyesi, belediye başkanı seçeceksiniz. Cumhurbaşkanı sizin içinizden çıktığını söylüyor ama 300 korumayla geziyor. Hangi arabaya bindiği belli olmasın diye aynı arabadan 20 tane oluyor. Tarım Bakanı tarımda Avrupa’da birinciyiz diyor. O zaman anguslar nereden çıktı.” dedi. 

İyi Parti Lideri Akşener, “Anne terliğini atarsanız seçmen velinimet olacak. Emekliye yüzde 10 kendine yüzde 26 zam yapıyor. İstihdam yaratılmasını istiyorsanız o kulağı çekeceksiniz ve kızartacaksınız. Tersini yaparsanız zamların altında inim inim inleyeceksiniz. Sakarya'daki tank palet fabrikası satıldı Katarlılar'a Katarlılar’dan geri almak için 500 milyon dolarlık uçağı satsın. 3 aylık emekli maaşımı bağışlayacağım. Hani beka meselesiydi. Milli savunma sanayinin köşe taşlarından tank palet fabrikasını ülkeye tekrar kazandırsın.” ifadesini kullandı.

Sandıkta millet ittifakı adayına oy verilmesi sonucunda vatandaşa bereket geleceğini söyleyen Akşener “ O kulağı çekin, zam yağmuru dinsin, esnaf rahat etsin, atanamayanlar atansın, işsiz gençler iş bulsun” dedi.