ONURLUYUZ, GURURLUYUZ, MİNNETTARIZ

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Ortaçağ karanlığına gömülmeye rıza göstermeyen, çağdışı uygulamalara giden icraatlere geçit vermeyecek olan bu millet zorlukların üstesinden gelecek, onurlu ve gururlu direniş ruhunu gelecek nesillere aktarmaya devam edecek" dedi.

  • 29 Ağustos 2021 - 15:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Karaca'nın açıklaması şu şekilde

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin büyük bir zaferle taçlandığı, tarihe silinmeyecek izler bırakan 30 Ağustos zaferinin 99. yıldönümünde haklı bir gururu yaşıyoruz. Emperyalist işgal karşısında inançla, azimle, kararlılıkla duran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurtuluş kahramanlarımızı minnetle, özlemle anıyoruz. 

İşgal karşısında direnişin, emperyalist güçlerin saldırıları karşısında mücadelenin tarihini yazan Kuvayı Milliye ruhu, bizleri bugünlere taşıdı. Yolumuzu aydınlatan dirence ve kararlılıkla, tam bağımsız bir ülke için varını yoğunu, canlarını ortaya koyan kahramanlarımızın emaneti ülkemize sahip çıkıyoruz. Geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe yürürken Atatürk ilkeleri ışığında, bağımsızlık ve özgürlük tutkumuzdan vazgeçmeden bizlere emanet edilen bu ülke için yılmadan yorulmadan çalışmayı ve mücadeleyi sürdürüyoruz.

Dünyada yaşanan gelişmelere, Taliban’ın Afganistan’da yarattığı baskı ve zulme, iç savaş ve göçlerle sarsılan ülkelere, Türkiye Cumhuriyeti’ni çıkarları uğruna karanlığa sürüklemek isteyen zihniyetin Türkiye’yi getirdiği noktaya baktığımızda; başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün işgale karşı verdiği eşsiz mücadele ve bizlere armağan ettiği Cumhuriyetin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Tarihlerini bilmeyenlerin, Atatürk’ün adını ağzına almaktan çekinenlerin, her fırsatta her milli günümüzde ve bayramımızda kafalarını kuma gömenlerin yanısıra Atatürk’ü ve ilkelerini hedef alan açıklamalar yapan hadsizlerin bilmesi gereken şudur ki; Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak bizler, biat edenlerin değil tam bağımsızlık mücadelesi verenlerin evlatlarıyız. Cumhuriyetin kazanımlarının sonuna dek arkasındayız. Ortaçağ karanlığına gömülmeye rıza göstermeyen, çağdışı uygulamalara giden icraatlere geçit vermeyecek olan bu millet zorlukların üstesinden gelecek, onurlu ve gururlu direniş ruhunu gelecek nesillere aktarmaya devam edecek. 

30 Ağustos’ta işgale boyun eğmeyen o büyük ruh bağımsızlık için tarihe hiç silinmeyecek bir not düştü. Onurumuz ve gururumuzdur. Büyük Zafer'in 99. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.