OKULDA DARP İDDİASI VELİLERİ AYAĞA KALDIRDI

Denizli’nin Kale İlçesinde meydana gelen olay sonrası veliler kazan kaldırdı. Kale İlçesinde bulunan Yatu Otomotiv Hürriyet Ortaokulu Müdürü B.K, 8. Sınıf öğrencisini 12 yaşındaki 8/B sınıf başkanı R.İ.K.’ya önce elindeki sopa daha sonrada kapı kolu fırlatarak darp ettiği iddia edildi.

  • 28 Eylül 2019 - 09:37
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Okul Müdürünün olay sonrası ‘kimse sınıftan dışarı çıkmayacak, bu konu burada kapanmıştır’ diyerek sınıftaki diğer öğrencileri de tehdit ettiği iddialar arasında yerini aldı. İddiaya göre, 8/B sınıfının kapı kolu henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yerinden çıktı. 12 yaşındaki 8/B sınıf başkanı R.K.İ., yerinden çıkan kapı kolunu alıp okul müdürüne götürmek üzereyken B.K. isimli okul müdürü elinde sopa ile sınıfa geldi. Elindeki sopayı önce 12 yaşındaki kızın başına vuran okul müdürü daha sonra kapı kolunu yine R.K.İ.’nin kafasına doğru fırlattı.

Ne olduğunu bile anlayamayan kız öğrenci başına aldığı darbe ve olayın şoku ile dondu kaldı. Kalp hastası olduğu da iddia edilen sınıf başkanı R.K.İ. gözyaşları dökerken okul müdürü sınıfın kapısını kapatarak ‘kimse sınıftan dışarı çıkmayacak, bu konu burada kapanmıştır’ diyerek yerine gitti. Kafası kanayan kız öğrenci ve diğer öğrenciler korkudan yerlerinde oturup kaldı. Hastaneye tedbir amaçlı gitmesi gereken 12 yaşındaki kız öğrenci durumu sınıf öğretmenine anlattı. Okul çıkışı kız öğrencinin annesi çalışan olduğu için ağabeyi elinden tutarak hastaneye götürdü. Yaşanan ve iddia edilen bu üzücü olay anne N.Ş.’ye bildirildi. Genç kızın hastane de başına pansuman yapıldıktan sonra evine dinlenmeye gönderildi. İşten eve gelen anne, kızının bu durumunu görür görmez, Okul Müdürü B.K.’dan şikayetçi oldu.

MÜDÜR ÇOK SİNİRLİ VE ASABİ

Meydana gelen bu olay sonrası bu yıl yeni okula gelen ve göreve başlayan müdür B.K.’nın çok sinirli ve asabi biri olduğu ve çocuklara karşı argo kelimeler kullandığı iddia edildi. Bu sebepten dolayı bir çok öğrencinin okula korkarak ve isteksiz bir halde gittiğini belirten velilerden bazısı okul değiştirmeyi bile düşündüklerini ifade ettiler. Başarılı, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından da sevilen bir öğrenci olduğu belirtilen 8/B sınıf başkanı R.K.İ.’nin başına gelen bu olay sonrası öğrenci ve velilerin imza toplayarak okul müdürü hakkında şikayetçi olacakları da iddialar arasında yerini aldı. Darp edildiği iddia edilen 12 yaşındaki kız öğrencinin annesi N.Ş. yaşanan bu olayın peşini bırakmayacağını ve gerekli mercilerin tümüne şikayette bulunacağını ifade etti. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Konu hakkında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca olayı araştırması için bir müfettiş görevlendirdi.

kaynak: mericulukus.tv