ÖĞRETMENLER ŞEFFAF BİR ATAMA İSTİYOR!

İçinde bulunduğumuz İsteğe Bağlı Atama Takviminde öğretmenlerimiz koşullarına uygun seçeneklerle il içinde atama isteğinde bulunuyorlar diyen Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan yazılı bir açıklamada bulundu.

  • 14 Temmuz 2021 - 20:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Aydoğan'ın açıklaması şu şekilde:

Başvuru işlemleri yarın sona erecek olup sıraların işletilmemesi ve puanların açık bir şekilde duyurulmaması nedeniyle birçok eğitim emekçisi arkadaşımız mağdur olmuştur. Bu mağduriyet yıllardır çözülmemiştir. Bakanlık yetkilileri taleplerimizi duymaktan gelmektedir.

Bu problemi bir parça azaltacak olan durumlardan biri de atama tercihlerinin bilgiye dayalı boş ya da muhtemel boşalacak kadrolara göre olmasıdır. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerimizin sesine, sendikaların talebine kulak verip muhtemel boşalacak/emekli olabilecek kadroları duyurmalıydı. Birçok il öğretmenlerimizin lehine olan bu durumu önemseyip listeleri yayınladı. Ama Denizli MEM yetkilileri “mevzuatta yeri yok” gerekçesiyle listeleri yayınlamadı. Öğretmenlerimizin mağduriyetine sessiz kaldı. Bu duyarsız tavrı kabul etmiyoruz. Sayın yetkililer,

şeffaflıktan neden kaçıyorsunuz? İnsanların bilgi edinme haklarını neden geri çeviriyorsunuz?

Eğitim-iş olarak, atama yönetmeliğinin değişmesi için, atama sıralarının işletilerek atama puanlarının hiçbir kısıtlama yapılmadan yayınlanacağı demokratik bir yönetmelik mücadelemiz devam edecektir.