ÖĞRETMENİN KORONA TESTİ POZİTİF ÇIKTI DENİZLİ AYAĞA KALKTI

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğretmenlere seminer verilen bir okulda, bir öğretmenin korona virüs olduğu belirlendi. Seminerde bulunan idareci ve öğretmenler izolasyona alınırken, okulda seminerlere ara verildi.

  • 26 Ağustos 2020 - 23:16
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Merkezefendi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan Hacı Ahmet Paralı İlkokulunda 24 Ağustos Pazartesi günü öğretmenlerin ve yöneticilerin katılımı ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı öncesi seminer gerçekleştirildi. Seminerin 28 Ağustos Cuma günü bitmesi beklenirken, okulda seminer alan 1 öğretmenin korona virüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Virüs testi pozitif çıkan öğretmen ve ailesinin karantinaya alındığı, okulda görevli yönetici ve diğer öğretmenlerin de evlerinde izolasyon programına tabi tutulduğu belirtildi.

Korona virüsün öğretmene eşinin babası tarafından bulaştığı ve seminerin ikinci gününde durdurulduğu belirtildi. Seminerlerin ara verildiği okulda dezenfekte çalışması yapıldı.

EĞİTİM SEN TEPKİ GÖSTERDİ

Denizli’de Hacı Ahmet Paralı ilkokulunda seminere katılan bir öğretmenin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı ortaya çıkarken okulda eğitime ara verilmeyeceği öğrenildi. 2 idareci ve 34 öğretmenin görev yaptığı okulda pozitif çıkan öğretmenin karantinada olduğu diğer öğretmenler için herhangi bir karantina durumu olmadığı kaydedildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz teşhis konan öğretmen dışındakilerin tekrar okula gelmeleri yönünde talimat aldıkları bilgisini paylaşarak şunları söyledi; "Öğretmen ilk gün okula gelip tüm personel ile görüştüğü halde okulda bir gün ara verilip yine okula gelmeleri yönünde bilgiler aldık. Bu durum seminerlerin ve okulların  ne kadar sağlıksız koşullarda olduğunu ve yüz yüze yapılmaması gerektiğinin bir göstergesidir."

"BAKANLIĞIN DERHAL BU KONUDA ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ" 

Eğitim Sen olarak yüz yüze eğitimi sonuna kadar savunan bir sendika olduklarının altını çizen Tıpırdamaz: "Fakat sağlıklı bir okul ortamının sağlanması konusunda endişelerimiz olduğu için şu aşamada seminerler dahil tüm eğitim çalışmalarının uzaktan eğitim olması gerekir. Bakanlığın derhal bu konuda bir adım atmasını bekliyoruz" diye konuştu.

EĞİTİM İŞ: SEMİNERLER İPTAL EDİLSİN

Denizli’de endişe yaratan korona vakaları için Eğitim İş Denizli Şubesi harekete geçti. Konuyla ilgili Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan “Öğretmenlerimiz görevini yapmak istiyorlar, okullar açılsın istiyorlar ancak sağlıklarının güvende olmasını istiyorlar. Hijyen koşullarının sağlanmasını istiyorlar. Denizli İl genelinde aldığımız bilgi ve haberlere göre birkaç okulda ve işyerinde görülen pozitif test vakaları eğitim emekçilerini kaygılandırmaktadır.

Uzaktan eğitimle bu işin yürümeyeceğini bizim kadar Sn Milli Eğitim Bakanı da biliyor. EBA yayın ağı ne kadar gelişirse gelişsin ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde kazanım ve davranışların tam olarak sağlanması mümkün değildir. Sınıfta yüz yüze motive edemediğimiz, davranış kazandırmakta zorlandığımız bir öğrenciye, uzaktan eğitimle başarı sağlamak daha zordur. Bu eğitimler, rehberlik çalışması işlevini görmektedir.” dedi.

Ayrıca önerilen talepleri için ek bütçe oluşturulmasını talep eden Eğitim İş Denizli Şubesiokullarda eğitim koşullarının sağlanmasını, gerekli önlemlerin alınmasını ve sağlıklı örgün eğitim koşullarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Eğitim İş Denizli Şubesi Vali yardımcısı Hakkı Ünal ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile konuyu görüşerek seminerlerin bundan sonraki kısmının iptal edilmesini talep etti. Talebini yazılı olarak da Denizli Valiliği’ne ileten Eğitim İş “Hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değildir” dedi.