O TÜM ENGELLERİ AŞIP GÖKYÜZÜNDE KUŞLAR GİBİ UÇTU

Talihsiz bir kaza sonucunda felçli kalan Alper Patır engel tanımıyor ve spora ve hayata olan tutkusuyla bir çok engelliye örnek oluyor.

  • 18 Ekim 2019 - 02:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

1 Temmuz 2017 yılında yaptığı gezide üzerine ağaç düşmesi sonucu vücudunda 30 kırık oluşan ve omurilik felci olan Alper Patır’ın spora ve hayata olan ilgisiyle bir çok insana umut ışığı oluyor.

Geçen yıl tekerlekli sandalye ile denize dalan ve Türkiye gündemi olan Alper Patır, şimdi tekerlekli sandalye ile uçarak engel tanımadığını bir kez daha ortaya koydu. Fethiye'de yamaç paraşütü yapan Alper Patır, yüzlerce metre yüksekliğe çıkarak Ölüdeniz semalarında tekerlekli sandalyesi ile unutulmaz anlar yaşadı ve o anları fotoğrafla ölümsüzleştirdi.

AKUT Denizli ekibinin bedensel engelli lideri Alper Patır, farkındalık oluşturmak ve engelleri kaldırdığını göstermek için bu defa yamaç paraşütü ile uçtu.

Omurilik felciyle mücadele ederken tüm omurilik felçlilere umut ışığı olabilmek için çeşitli aktiviteler gerçekleştiren Alper Patır, geçen yıl yaptığı dalışın ardından bu yıl da en büyük hayali olan uçuşunu gerçeğe çevirdi. Engellilere umut olmak ve engeli olan kişilerin evden dışarı çıkmasını sağlamak için engeline rağmen her türlü aktiviteye katılan Alper Patır, engeline rağmen hayatın içinde olmaya çalıştığını kaydetti.

GEÇEN YIL TEKERLEKLİ SANDALYE İLE DENİZE DALAN ALPER PATIR, ŞİMDİ DE EN BÜYÜK HAYALİ OLAN TEKERLEKLİ SANDALYE İLE UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ. (İBRAHİM KILINÇ - MURAT YALÇIN/MUĞLA-İHA)

Turistik gezi için gittiği 1 Temmuz 2017 yılında üzerine ağaç düşmesi sonucu vücudunda 30 kırık oluşan ve omurilik felci olan Alper Patır'ın spora ve hayata olan ilgisi görenleri şaşırtıyor. Geçen yıl tekerlekli sandalye ile denize dalan Alper Patır, şimdi de en büyük hayali olan tekerlekli sandalye ile uçuşunu gerçekleştirdi. Fethiye'de yamaç paraşütü yapan Alper Patır, yüzlerce metre yüksekliğe çıkarak Ölüdeniz semalarında tekerlekli sandalyesi ile unutulmaz anlar yaşadı.