O İMAMA VERİLEN CEZA TARTIŞMA KONUSU OLDU

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından yaptığı terbiye sınırlarını aşan paylaşımı sebebiyle hakkında soruşturma açılan Bayramyeri Cami İmamı F.T’ye verilen ceza belli oldu. Verilen cezanın açıklanmasının ardından, sosyal medyada ödül mü veriyorlar ceza mı? Sorusu soruldu.

  • 13 Nisan 2020 - 14:35
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Sosyal medya hesabından hem yaptığı mesleğin kutsallığını  hiçe sayan hem de terbiye sınırlarını aşan paylaşım yapan Bayramyeri Cami imamı F.T. “İmamlardan rahatsız olan gurüh, elbet bir gün önümüze geleceksiniz, o zaman pamuk yerine rakı şişesi tıkayacağız haberiniz olsun” sözleri sonrası   kamuoyundan kendisine gelen tepkilerden sonra yaptığı terbiyesiz paylaşımı silmişti. Fakat o paylaşımı gören çok sayıda vatandaş çoktan ekran görüntüsü almak suretiyle imamın yaptığı iğrenç paylaşımı, paylaşarak tepki göstermeye devam etmişlerdi.

Gelen tepkiler üzerine imam F.T, hakkında idari soruşturma başlatıldığı, soruşturma bitesiye kadar görevden uzaklaştırıldığı bilgisi paylaşılmıştı. Denizli Merkezefendi Kaymakamlığı tarafından yürütülen idari soruşturma sona erdi ve sadece imamın görev yerinde değişikliğe gidildi. Yapılan bu değişiklikteki başka bir detay ise dikkatlerden kaçmadı. Lojmanı olmayan Bayramyeri camisinde imam olarak görev yapan terbiyesiz paylaşımın sahibi F.T, Kirişhane mahallesinde bulunan ve lojmanı da olan Camide görevlendirildi. Yapılan bu soruşturmanın neticesinde kamuoyunda ödül mü verdiler ceza mı belli değil yorumlarına neden oldu. Devlet memuru ve bir din görevlisi olan birisinin sosyal medya hesabı üzerinden ayrıştırıcı olarak kullandığı dil ve bu dili kullanırken terbiye sınırlarını fazlasıyla aşan ifade biçimi sonrası bazı siyasiler tarafından hakkında suç duyurunda bulunulmuştu.