O İLÇEDE DÜĞÜNLERE KOVİD DENETİMİ SIKILAŞTI

Denizli Pandemi Kurulu tarafından koronavirüs salgınında vaka artışının önüne geçmek için düğünlerin polis, belediye ve sağlık ekipleri tarafından denetlenmesi kararı verilmişti. Kararın ardından Sarayköy’de denetimler başladı. Denetimlerde kurallara aykırı davrananlara 900 TL ila 3 bin 150 TL arasında cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

  • 27 Temmuz 2020 - 11:25
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Pandemi Kurulu, koronavirüs salgınındaki vaka artışlarına düğün törenleri olmak üzere toplu yapılan etkinliklerin neden olduğunu belirterek özellikle Cuma, Cumartesi, Pazar günleri yapılacak olan düğün törenlerinde kolluk kuvvetleri, İlgili Belediye ve İl/İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından oluşan ekipler tarafından denetimlerin sıklaştırılmasına karar vermişti.

Kararın ardından Sarayköy’de düğün denetimleri için harekete geçildi. Hafta sonu gerçekleştirilen denetimlerde Sarayköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli personel hazır bulundu.

Yapılan denetimlerde koronavirüs tedbirleri göz önünde bulundurularak sosyal mesafe, maske kullanımı, dezenfektan bulundurulması, masa ve sandalye mesafeleri incelendi.  Ayrıca 14 Temmuz itibariyle düğünlerin 1 gün içerisinde 22.00 ile 24.00 saatleri arasında yapılması kuralı da göz önünde bulundurulduğu ifade edildi.

Sarayköy’de 1 Temmuz itibariyle 18 düğünün denetlendiği ve kurallara aykırı bir durumun olmadığı aktarıldı. Kurallara uymayanlara ise 900 TL ila 3 bin 150 TL arasında cezai işlem uygulanacağı belirtildi.