NACİ GÖRÜR DENİZLİ'DE DEPREMİ KONUŞTU

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Denizli'de Denizli Sanayi Odası'nın öncülüğünde Depreme Dirençli Yapı Semineri verdi.

  • 05 Mart 2024 - 15:05
  • Son Güncelleme : 05 Mart 2024 - 15:11

Denizli Sanayi Odası'nın öncülüğünde düzenlenen "Depreme Dirençli Denizli" seminerinde konuşan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, önemli bilgiler paylaştı. Program, Merkezefendi Kültür Merkezi Servergazi Salonu'nda gerçekleşti ve Denizli Belediye Başkan Adayları, siyasi partiler, sendikalar, odalar ve vatandaşların ilgi gösterdiği bir etkinlik oldu. Salonun dolmamış olması dikkatlerden kaçmazken bazı siyasi parti adaylarının katılmadığı da gözlerden kaçmadı.


Seminerde Prof. Dr. Naci Görür, Denizli'nin depremselliği ile ilgili önemli bilgileri aktararak, olası bir depremin etkilerini en aza indirmek için alınması gereken önlemleri anlattı. Program aynı zamanda yerel seçim sürecine de odaklanarak, katılımcılara bazı önemli tavsiyelerde bulundu.

"Planı Olmayanı Sandığa Gömmelisiniz" diyen Prof. Dr. Naci Görür, ülkenin yönetimini seçilenlerin belirlediğini vurgulayarak, deprem direnci konusunda kararlılık ve hazırlık göstermeyenleri eleştirdi. Partizanlık yapmadan her partinin sorumluluk taşıdığını belirten Görür, "Bu konuda ciddiyetin, hazırlığın, planın yoksa seni sandığa gömerim" şeklinde konuştu.


Denizli'nin deprem riski taşıyan bir bölge olduğunu vurgulayan Görür, kentteki aktif fay hatlarına dikkat çekti. Gerekli önlemlerin alınması halinde bilimle yönetilen ülkelerde olduğu gibi Denizli'nin depreme dayanıklı bir şehir olabileceğini ifade etti. Görür, "Yapılan önlemlerle Denizli, depreme dayanıklı bir şehir olabilir; ancak bu bilinçli hazırlık ve planlamayı gerektirir. Unutmayalım ki, mülkün sahibi olarak yaşadığımız yerleri deprem dirençli hale getirmezsek, potansiyel bir depremde kayıplar yaşanabilir" dedi