MİNİK BAŞKAN, AKRANLARI İÇİN TALİMAT VERDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, koltuğunu bir günlüğüne 4’üncü sınıf öğrencisi Münevver Su Özdemir’e devretti. Temsili Başkan Münevver’in ilk talimatı akranlarının teknolojiye olması gerekenden fazla bağlanmaması için dikkat çeken eğitimler düzenlenmesi oldu.

  • 22 Nisan 2022 - 16:42
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Sarayköy Belediyesi’nin bugünkü temsili Başkan’ı Münevver Su Özdemir oldu. 

Sarayköy Belediyesi makam aracıyla okuduğu 24 Mayıs İlkokulu’ndan alınan 4’üncü sınıf öğrencisi Münevver Su Özdemir’i, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan kapıda karşıladı. Çiçeklerle karşılanan Özdemir’e Belediye Başkanı Özbaş,  bir günlüğüne koltuğu devretti.  Özdemir’e sınıf öğretmeni Düriye Özdemir ve okul müdürü Osman Hayta eşlik etti.


Temsili Başkan Özdemir, ilk talimatını Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne verdi. Özdemir, yaşıtlarının teknolojiye olması gerekenden fazla bağlanmamaları için öğretici, dikkat çeken eğitim programları yapılmasını istedi. Ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü arayan Özdemir, her mahalleye bir geri dönüşüm kutusu koyulmasını ve park yapılması talimatını verdi. 

Minik Başkanın talimatlarını takip edeceğini belirten Belediye Başkanı Özbaş, “Koltuğun asıl sahipleri gençlerimizdir. Biz sadece onlara ulaştırılması gereken bugünlerin emanetçileriyiz. Geleceğimiz Münevver kızımız gibi evlatlarımız ile şekillenecek, gelişecek. Çocuklarımıza böylesi önemli bir bayramı hediye eden Türkiye Cumhuriyet’i kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımı sunuyor, minnetle anıyorum” dedi.


Minik Başkan’a deneyimlerini anlatan ve iyi dileklerde bulunan Başkan Özbaş, “İlerde seninde Belediye Başkanı olmanı isterim. Bir kadın Belediye Başkanımızın olması ülkemiz için, Türk kadınları için, Sarayköyümüz için ‘güzel olur’ diye düşünüyorum. Öncelikle eğitimini en iyi şekilde tamamlayarak mesleğini eline alman gerekiyor. Çünkü siyasete çıktığın zaman mesleğinde, okulunda bir başarı hikâyen olması lazım... İnsanların karşısına çıktığın zaman da ‘Ben bu işte başarılıydım. Bundan sonra Sarayköy’ün sorunlarını, meselelerini halledeceğim, projelerim bunlar’ diyerek çıkmalısın. İnşallah Belediye Başkanlığı sadece 23 Nisan ile kalmaz önümüzdeki hayatında da güzel görevlerde olursun. Yolun açık olsun” diye konuştu.