MİNE'NİN KATİL ZANLISI MİTHAT İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ!

Denizli'de kocası tarafından öldürülüp gömüldüğü arazide 6 ay sonra bulunan 1 çocuk annesi Mine Kocadağ'ın katil zanlısı kocası Mithat Kocadağ, hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendiği davada canlı yayındaki itirafına itiraz ederek, ifadesini değiştirdi.

  • 22 Ekim 2023 - 23:20
  • Son Güncelleme : 22 Ekim 2023 - 23:51

Pamukkale ilçesine bağlı Gözler Mahallesi’nde yaşayan evli ve 1 çocuk annesi olan 25 yaşındaki Mine Kocadağ ile eşi 31 yaşındaki Mithat Kocadağ arasında yasak aşk iddiası yüzünden tartışma çıktı. 18 Ağustos 2022 gecesi eşiyle yaşadığı tartışmanın ardından evden ayrılan Mine Kocadağ’dan 6 ay boyunca haber alınamazken, genç annenin öldürülmüş olabileceği iddiası üzerine arama çalışmalarına bu yönde hız verildi. Aylardır suskunluğunu koruyan koca Mithat Kocadağ, canlı yayında suçunu itiraf ederek, cinayeti nasıl işlediğini anlatmıştı.

Mithat Kocadağ'ın Show TV’de yayınlanan Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme programının canlı yayındaki itiraflarının ardından, polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Kocadağ, genç kadını gömdüğü yeri canlı yayında tarif etmiş ve polis ekipleri de bu tarife dayanarak gömülen bölgeyi bulmuştu. Ekiplerin yaptığı detaylı aramalar sonucunda çuvalın içinde Mine Kocadağ'ın cansız bedeni bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından ceset otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı ve otopside boğazına düğümlenmiş bir havlu bulundu. Mithat Kocadağ, itirafın ardından tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Tamamlanan soruşturmanın ardından Mithat Kocadağ hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 'eşe nitelikli cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istendi. İddianamede, çiftin boşanma aşamasında olduğu ve Mithat Kocadağ'ın genç kadını bu fikrinden vazgeçirmeye çalıştığı belirtildi.

Mahkeme sürecinde, sanık Mithat Kocadağ'ın cep telefonunda yapılan araştırmalarda şüpheli başlıkların bulunduğu tespit edildi. Duruşmada aile üyeleri ve tanıklar da hazır bulundu. Kocadağ'ın ise olayı tasarlamadığını ve öldürme niyetinin olmadığını savunduğu belirtildi. Mahkeme heyeti, tanıkların da dinlenmesi için duruşmayı erteledi ve sanık Kocadağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.