MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI HEYKELİNE KUNDAKLAMA SALDIRISI

Denizli'nin Tavas ilçesi girişinde yer alan Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe heykeli kundaklama sonucu alev aldı.

  • 17 Nisan 2024 - 19:57
  • Son Güncelleme : 17 Nisan 2024 - 20:00

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almayı başardı ancak polyester ve cam karışımından yapılan heykel ciddi şekilde zarar gördü. Olayda kundaklama şüphesinin olduğu belirtilirken, Tavas Kaymakamı Tarık Yerlikaya ve Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık bölgede incelemelerde bulundu. Soruşturma kapsamında emniyet güçlerinin olayın fail veya faillerini bulmak için bölgedeki kameraları incelediği öğrenildi.

Aralık 2018'de Tavas Belediyesi tarafından Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe'yi temsil eden heykel, il protokolünün katılımıyla açılmıştı. Yörede imamlık yapan Parsalı Hoca'nın oğlu ve hafız olan Köpekçi Nuri Efe, lakabını hayvanlara ve özellikle köpeklere olan sevgisinden almıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında Tavas'tan topladığı yaklaşık 2 bin kişilik gönüllü ordusuyla düşman ordusunun Aydın'ı geçmesini engelleyen Nuri Efe, ayrıca 3 Temmuz'da Yunan kuvvetlerini 95 kişilik Yıldırım bölüğüyle durdurmayı başarmıştı.